Dead Cells jsou tu s námi už dlouhé dva roky, a přesto se jim neustále dostává dostatečné péče. Hře nechybí časté aktualizace, které upravují některé mechaniky, přidávají nové zbraně, nepřátele a mutace. Hezké je také to, že studio dost komunikuje s hráči a podle jejich názorů následně pracuje na jednotlivých aktualizacích. Jinak tomu ani nebylo v aktualizaci poslední, která s sebou přinesla dlouho požadovanou katanu, úpravy ohledně Malaise, nějaké ty oblečky a nového protivníka.

Začal bych tím navozením vánoční atmosféry, k čemuž vám poslouží dva nové kostýmy. Jeden vám umožní stát se Santou Clausem, zatímco díky druhému se z vás stane roztomilý sněhulák s buřinkou. Navíc pokud máte už plné zuby všeho toho cukroví, můžete si nařídit sýrovou dietu a přeměnit veškeré léčivé předměty na sýr.

Pokud nejste velkými fanoušky kosmetických doplňků, další část vás jistě zaujme mnohem více. Aktualizace se totiž zaměřuje především na úpravu herní mechaniky, která se točí kolem Malaise. Ta se dá považovat za jednu z nejotravnějších a většinou vám dokáže dost zatopit. To už ale dávno neplatí, jelikož rány od nepřátel vám nebudou zvedat Malaise, zatímco zabíjení nepřátel vám ji zase bude snižovat. K tomu všemu, pokud zneškodníte 90 % nepřátel v jednom biomu, tak se vám přestane zvyšovat Malaise, dokud nevstoupíte do dalšího biomu.

Pokud patříte k těm hráčů, kteří po Motion Twin chtěli do hry přidat katanu, tak můžete jásat, jelikož jste se konečně dočkali. Do Dead Cells se katana totiž dostala s touto aktualizací. Ta vám umožní provádět rychlé útoky, které zakončíte úskokem dopředu, při němž rozseknete vše, co vám stojí v cestě.

Katanu budete moci vyzkoušet na zbrusu novém nepříteli, který byl stejně jako katana navrhnut komunitou. Na scénu tedy přichází Demolisher a v ruce drží výbušnou kuši. Narazit na něj budete moci v biomu Distillery.

Přečtěte si také: Listopad patřil videohrám. Víme, jak si vedly na trhu a co se hrálo nejvíce

Bylo také přidáno pět nových mutací a z batohu se nyní stává permanentní vylepšení. Motion Twin si také pohráli s barevným systémem zbraní, takže se nedivte, když svou oblíbenou zbraň najednou najdete v jiné barevné kategorii. Navíc, pokud jste si oblíbili příběh, který vás Dead Cells provádí, můžete narazit na nové příběhové místnosti týkající se Hand of the King. A jestli toužíte po něčem větším, počkejte na začátek příštího roku, kdy by mělo dorazit nové rozšíření s názvem Fatal Fall.

Bezplatná aktualizace je dostupná pro PC verze hry. Na konzole se dostaneme začátkem příštího roku.