Není to vůbec dlouho, co jsme vás informovali o uniklých záběrech z extrakční střílečky ARC Raiders. Na základě mnohým přišlo, že půjde o ambiciózní konkurenci pro Escape from Tarkov, momentálně nejoblíbenější hru tohoto žánru. V příštím roce se nicméně zrodí další hra stejného charakteru, a to rovněž od zkušených vývojářů.

Za titulem s označením „Project Black Budget“ stojí studio Krafton, které má zásluhu na někdejším battle royale hitu PUBG. Oznámení nové extrakční střílečky, plánované na druhou polovinu roku 2024, přišlo se zveřejněním finančních výsledků za třetí letošní kvartál.

Kromě toho, že bude hra určená pro počítače a blíže nespecifikované konzole, nemáme k dispozici v podstatě žádné další informace. Dá se tedy jen spekulovat o tom, co Project Black Budget nabídne.

Je zcela evidentní, že v žánru extrakčních stříleček vidí mnoho studií velký potenciál. Současně se však jedná o velký risk, jehož skvělou ilustrací jsou pokusy o začlenění Call of Duty či Battlefieldu do stejného žánru. S ukončenou podporou krátce po vydání zkrátka nelze hovořit o úspěchu.

Hodí se připomenout nedávno oznámenou hardcore taktickou akci Gray Zone Warfare od českého studia Madfinger Games, která je ve vývoji pro PC.