Čeští vývojáři se do videoherního světa zapsali mnoha úspěšnými projekty, ale pořádné akční hry z pohledu první osoby máme pouze tři. K Operaci Flashpoint, Armě a Vietcongu se nyní budou chtít přidat Madfinger Games se svým prvním PC projektem Gray Zone Warfare, který pohání Unreal Engine 5.

Brněnské studio Madfinger Games v předešlých letech udělalo díru do světa úspěšnými mobilními hrami Shadowgun, Dead Trigger nebo Unkilled. Dnes se ale dostává na novou úroveň s taktickou akcí z pohledu první osoby.

Pokud jste se těšili na singleplayerovou akci, tak vás zklamu. Gray Zone Warfare se zaměřuje na multiplayer a bude po vás vyžadovat spolupráci s vaším týmem při multiplayerových misích proti jiným lidským soupeřům a nepřátelům ovládaných umělou inteligencí.

Z popisu a prvního traileru to vypadá, že budete vysazeni do otevřeného světa nelítostné džungle, kde budete mít vždy nějaký úkol. „Každý neopatrný krok může znamenat fatální následky. Taktika, schopnosti a připravenost vašeho týmu budou to, co zaručí vaše přežití,“ upozorňují autoři, kteří kdysi pracovali na Hidden & Dangerous 2, Vietcong, Vietcong 2, Vietcong: Purple Haze nebo Vietcong: Fist Alpha.

Zážitek ze zmíněných her chtějí zřejmě posunout a potěšit zejména hráče prahnoucí po hardcore hratelnosti. „Sázky jsou tady vysoké a každý boj přináší riziko ztráty vašeho těžce získaného vybavení a postupu. Musíte zůstat nablízku svým spoluhráčům, neustále hlídat svůj zdravotní stav, dobře se starat o svůj tým a využívat vašeho okolí pro získání taktických výhod,“ píše se v tiskové zprávě. V traileru vidíme, jak si hráč obvazuje postřelené rameno a bere si prášky.

Na výběr budou tři frakce a důležitý bude pomalejší průzkum, jenž umožňuje lepší plánování, což je klíčové.

„Připojte se ke komunitě odhodlaných hardcore hráčů a sdílejte své zkušenosti, tipy a strategie na fórech a sociálních platformách,“ dodávají autoři. Bohužel nevíme, kdy Gray Zone Warfare vyjde. Hra bude dostupná na Steamu.