Na začátku měsíce se na Redditu objevil uživatel s videem a neoficiálními informacemi o novém ovladači k PlayStationu 5. Dotyčný tvrdil, že baterie v DualSense vydrží déle než v současném DualShocku 4. Uživatel psal, že na jedno nabití mohl hrát o 3 až 4 hodiny déle než s gamepadem určeným pro PlayStation 4.

Tyto poznatky šly ruku v ruce s dřívějším prohlášením Sony a zejména skutečností, že světelnou lištu z DualShocku 4 u DualSense nahradil mnohem menší a slabší světelný pruh. Ten pochopitelně vyžaduje méně energie.

Z nových fotografií, které pořídil twitterový účet Galaxyrain666, zjišťujeme, že kapacita baterie v DualSense je 1560 mAh, zatímco u DualShocku 4 to je 1000 mAh. Fotky podle všeho pocházejí z firmy, jež má na starost testování nového ovladače.

Přečtěte si také: Sony pozastavila výrobu headsetu PlayStation VR2

Bezdrátový ovladač DualSense pro PS5 má být menší revolucí ve světě her. Jeho velkou předností je hmatová odezva, dynamické adaptivní spouště a vestavěný mikrofon. Díky hmatové odezvě, kterou ve vybraných hrách pro systém PS5 nabízí bezdrátový ovladač DualSense, mají hráči ucítit důsledky svých akcí ve hře prostřednictvím dynamické smyslové zpětné vazby. Adaptivní spouště zase hráče vtáhnou do hry skrz dynamický odpor a simulaci fyzického dopadu herních aktivit.

PS5 se začne prodávat koncem letošního roku.