Problémem současného DualShocku 4 je výdrž baterie. Při hraní na PS4 vydržel ovladač čtyři až osm hodin, což pro běžné hraní stačí, ale majitelé PS4 často na tento problém poukazovali a přáli si vyšší životnost baterie. U nového ovladače, jenž je určen pro PlayStation 5, by se jim přání mělo splnit.

Na Redditu se objevila celá řada neoficiálních informací o DualSense. Jako důkaz zveřejnil uživatel i krátké video, které gamepad ukazuje. Pak ale video z populárního diskuzního fóra zmizelo. Vy si ho můžete spustit úplně nahoře.

Přečtěte si také: PlayStation chystá DualSense V2 s výrazně delší výdrží

Každopádně, uživatel tvrdí, že s DualSense na jedno nabití mohl hrát o 3 až 4 hodiny déle než u DualShocku 4. Prodloužená životnost baterie je pravděpodobně způsobené tím, že světelnou lištu z DualShocku 4 nahradil mnohem menší a slabší světelný pruh. Současně to ale znamená, že DualSense nemá podporovat PlayStation VR. Informace o lepší výdrži baterie ovladače jdou ruku v ruce s dřívějším prohlášením zástupce Sony, který mluvil o dlouhé výdrži baterie.

Dotyčný poukazuje také na změny u L1 a R1, které nemají fungovat jako klasická tlačítka, ale podobně jako L2 a R2, tedy spouště na pružinách s postupným stlačením. U L2 a R2 je zase nutné více tlačit na spouště. To vše je z důvodu adaptivních spouští, které mají hráče vtáhnout do hry prostřednictvím dynamického odporu.

Viper_on_fire si zatím nemohl vyzkoušet hmatovou odezvu a zabudovaný mikrofon, ale podle jeho slov je DualSense mnohem pohodlnější při držení než DualShock 4 a dokonce i ve srovnání s Xbox One gamepadem.

ČEKÁ NÁS PLAYSTATION 5 PRO?

Mezitím byl nalezen další patent Sony. Tento tentokrát poukazuje na výkonnější verzi konzole. Konkrétně zmiňuje dvě verze konzole: light verzi a high-end verzi. Vyššího výkonu má japonská společnost Sony dosáhnout díky několika grafickým čipům, zatímco základní PlayStation 5 má jeden čip. V patentu se píše také o možnosti využít více paměti (např. RAM) a další funkce optimalizované pro cloudové hraní.

V současné době jde pouze o patent, jak se ale zdá, tak Sony si připravuje půdu pro upgrade PlayStationu 5.

Oficiálně víme, že PlayStation 5 a DualSense vyjdou koncem letošního roku. PS5 bude ve dvou edicích: s mechanikou a čistě digitální verzi bez Blu-ray mechaniky.