Herní dabéry máme všichni rádi, ale vývojáři a vydavatelé s nimi mají občas trápení, protože herci, kteří propůjčují hlas našim oblíbeným postavám, vždycky nemají k dispozici kompletní obraz o pozadí či fungování herního vývoje. Někteří si proto dokážou vymyslet vlastní data vydání očekávaného titulu pro potřeby životopisu, aniž by domysleli možné důsledky, a jiní jsou schopní nechtěně vyzradit existenci dosud neoznámených projektů. Dnes se podíváme na ten druhý scénář, a to zásluhou subredditu r/GamingLeaksAndRumours a dabérky Natashy Chandel. Ta totiž na svém webu uvedla, že pracovala na neoznámeném videoherním projektu studia Valve s pracovním názvem White Sands.

Chandel, která propůjčila svůj hlas Starfieldu, dodatečnému obsahu pro Fallout 76 nebo Call of Duty: Vanguard, bohužel nenabídla žádné podrobnosti. Poměrně záhy dokonce informaci o projektu White Sands z webu smazala, čímž jen přilila olej do ohně diskuzí fanoušků Valve, kteří řeší, zda jde o něco reálného. Přinejmenším lze však vcelku bezpečně předpokládat, že nejde o křížence first-person střílečky a MOBA hry s názvem Deadlock, který už mohou někteří šťastlivci hrát v rámci uzavřeného testování. Podle starších informací totiž ve Valve pro Deadlock používali jiné pracovní názvy, a to Citadel nebo Neon Prime.

Jinými slovy, ve Valve teď zjevně pracují minimálně na dvou titulech, tedy na Deadlocku a projektu White Sands. Což nám bohužel neříká vůbec nic o náplni onoho záhadného projektu. Za předpokladu, že přece jen nešlo o chybu. Nezapomínejme navíc, že je řeč o studiu Valve. Takže ani v případě, že Natasha Chandel vážně prozradila něco, co neměla, nemáme jistotu, že bude daný titul někdy oficiálně oznámen, dokončen a/nebo vydán. Stačí si vzpomenout na nešťastný případ Left 4 Dead 3, který měl být podle starších neoficiálních informací opuštěn krátce před úplným dokončením.

Stále se ale mezi námi najde mnoho fanoušků, kteří si Valve spojují spíše s Half-Life než s Left 4 Dead. A ti mají jako obvykle žně. 4 roky stará VR střílečka Half-Life: Alyx sice na čas zahnala hlad po oficiálním obsahu ze sdíleného světa Half-Life a Portalu, ale od té doby Valve zase dělá, že žádný Gordon Freeman nikdy neexistoval a že kotouče z cirkulárky slouží jen na řezání dřeva. Nemluvě o tom, že Half-Life 3 už bude nejspíš navěky pojem a nehynoucí mem. Jak jde zkrátka o Valve a neoznámené projekty, vždycky se najde nemalé množství optimistů, kteří už sahají po páčidle. Nejinak je tomu i tentokrát.

Podle serveru PC Gamer někteří věří, že název White Sands může odkazovat na Nové Mexiko a tamní (fiktivní) zařízení Black Mesa, v němž se odehrává většina prvního dílu z roku 1998. YouTuber Tyler McVicker pak vydal video, v němž tvrdí, že jde zaručeně o další Half-Life, tentokrát mimo virtuální realitu. Jenomže McVicker v minulosti mnohokrát střílel vedle, takže jej nelze považovat za kdovíjak důvěryhodný zdroj.

Pro tuto chvíli tedy můžeme pouze spekulovat. A litovat Natashu Chandel, protože v době psaní této novinky je její web zcela mimo provoz, prý kvůli nadměrné zátěži. Fanoušci Valve a Half-Life, nikdy se neměňte. A přestaňte prosím zatěžovat webové stránky nevinných dabérů, vždyť Valve si nakonec stejně všechno udělá - nebo neudělá - po svém. Nesmíme také zapomínat na to, že z hlediska počtu zaměstnanců ve skutečnosti nejde o kdovíjak velkou firmu. Třeba se jednoho dne všichni zaměří na Deadlock nebo na úplně jiný projekt, o kterém třeba nemáme ani tušení, a White Sands zmizí v propadlišti dějin. Rozhodně by to nebylo poprvé.