Aktualizace: Včera jsme vás informovali o čtyřech konceptech, které mají pocházet z nového AAA projektu od Cryteku. Mluvčí tvůrců série Crysis ale pro PCGamesN uvedl, že obrázky jsou falešné, nikdy je neviděli a s uvedeným umělcem nikdy nespolupracovali.

Původní zpráva

Začátkem letošního roku Crytek potvrdil vývoj nového Crysis, který vede Mattias Engström, jenž pracoval na moderní trilogii Hitman v dánském IO Interactive. Nyní se dozvídáme, že čtvrtý díl sci-fi střílečky Crysis nemusí být jediný projekt ve studiu, které zaměstnává více než 250 lidí.

Podívat se můžeme na čtyři obrázky z nějakého AAA projektu, kde také hraje svou velkou roli sci-fi. Na prvním obrázku vidíme jakousi inkubační komoru. Na druhém komunikační zařízení s velkými hologramy a hlídkujícími droidy. Na třetím je vesmírná stanice v prostředí, které připomíná Měsíc, a na posledním je nějaká pouštní planeta (Mars?) se základnou a vesmírnou lodí.

O Crysis 4 toho v současné době moc nevíme. Crytek prozradil, že je hra v rané fázi a má být plnohodnotnou next-gen střílečkou. Zatím jsme viděli krátký CGI trailer. V něm jsou pouze nějaké efekty připomínající nanotechnologii série a text, abychom se připojili na cestu a stali se hrdinou. Vidíme také sekvenci destrukce, kde se vše rozpadá. Z trosek se zrodí číslo 4. Je tedy dost pravděpodobné, že se hra bude jmenovat jednoduše Crysis 4, i když dle Cryteku je to pouze pracovní název. Každopádně, i tak se zdá, že můžeme očekávat právoplatné pokračování. Dříve se spekulovalo o restartu značky.