Vývojáři Age of Empires 4 se připravují na jaro menší aktualizací, která je ale důležitá. Do oblíbené real-time strategie přináší cross-play, propojuje počítačové a konzolové verze, aby si hráči mohli zahrát společně ve všech režimech pro více hráčů.

Update přináší také řadu změn ve vyvážení jednotlivých civilizací, střídá mapy, obsahuje nové události a opravy. Na konzolích jsou nově týmové hodnocené hry a všude najdete free-for-all pro quickmatch s bitvami až pro 8 hráčů a novou podmínku vítězství. Při takzvané dominion musíte za každou cenu udržet své panovníky naživu.

Tohle vše je příprava na sedmou sezónu. Ta odstartuje 20. května/máje a postupně přinese několik nových funkcí, výzev a odměny za jejich splnění. V současné době nevíme o žádném dalším placeném rozšíření. Nicméně, The Sultans Ascend z konce loňského roku je nejúspěšnějším DLC v celé historii této RTS série, tak se jistě v budoucnu dočkáme dalších přídavků.

Age of Empires 4 si můžete zahrát na PC, Xboxu Series X/S, Xboxu One a přes cloud. Hra je v Game Passu a obsahuje českou lokalizaci ve formě textu.