V posledních měsících není nabídka Games with Gold žádné terno. Pokud toužíte po velkých, nových hitech, tak z předplatného Microsoftu je nedostanete. Společnost se soustředí na rozšíření katalogu Xbox Game Pass a Xbox Live Gold malinko strádá.

V září/septembri dojde na taktickou kooperativní akci Tom Clancy's The Division, která pro Xbox One vyšla už v roce 2016. Vývojáři se své hře dlouho věnovali a postupem ji dokázali hodně zlepšit. Jen se připravte na dodatečné balíčky, které bude nutné koupit v případě, že si budete chtít bojování v New Yorku užít se vším všudy.

Druhou hrou pro Xbox One je point-and-click adventura The Book of Unwritten Tales 2 od německého studia King Art Games. Jde o pokračování, které spatřilo světlo světa v roce 2014.

Pak tu máme de Blob 2 pro Xbox 360 a Xbox One a nakonec Armed and Dangerous také pro obě generace Xboxu.

Tom Clancy's The Division bude pro předplatitele Xbox Live Gold na Xboxu One dostupné od 1. do 30. 9. The Book of Unwritten Tales 2 pro Xbox One od 16. 9. do 15. 10. de Blod 2 pro obě generace Xboxu od 1. do 15. 9. a Armed and Dangerous od 16. do 30. 9. také pro oba Xboxy.

Přečtěte si také: Chystá se Xbox Live Gold do důchodu? Microsoft konečně promluvil

Xbox Live Gold je na Xboxu One a Xboxu 360 nutný pro hraní multiplayeru. Jako odměnu si každý měsíc můžete vyzvednout čtyři hry - dvě pro Xbox One a dvě pro Xbox 360 s tím, že hry pro X360 si můžete zahrát na nové konzoli díky zpětné kompatibilitě. Xbox Live Gold si můžete koupit za 149 Kč na měsíc nebo za 499 Kč na tři měsíce. Roční členství přestal Microsoft prodávat.