Společnost Microsoft se pochlubila hrami, které si budou moci v průběhu nadcházejícího měsíce zahrát předplatitelé Xbox Live Gold na konzolích Xbox One a Xbox 360. Jak už to tak v posledních měsících bývá, nabídka není tolik lákavá a mnohem výhodnější je si zakoupit Xbox Game Pass.

Nicméně, v říjnu/októbri se dostanete ke čtyřem hrám. Na Xboxu One to je zabijácká logická hra Slayaway Camp: Butcher's Cut, ve které ovládáte Skullfacea, psychotického slashera zaslepeného pomstou. Vývojáři o něm mluví jako o rozkošném dementním vrahovi, jenž se musí dostat přes stovku izometrických puzzle úrovní s cílem zabít nešťastné oběti.

Druhá hra pro Xbox One je také hororová. Maid of Sker je survival horor, který vyšel teprve v létě letošního roku a má velmi kladné uživatelské recenze. Vše se odehrává z vlastních očí v hotelu daleko od civilizace. Tenhle hotel má krutou a morbidní historii z britského folklóru. Čekají na vás noční můry, kterým se musíte vyhnout.

Třetí hra pochází z éry prvních konzolí, ale dostala se také na Xbox 360 a je určena i pro Xbox One díky zpětné kompatibilitě. Sphinx and the Cursed Mummy je 3rd person akční adventura inspirována mytologií starověkého Egypta. Po světě budete cestovat magickými portály, abyste zmařili plány zlého Seta.

Jako poslední je tu halloweenská adventura Costume Quest od známého studia Double Fine Productions pod vedením Tima Schafera. V RPG si vyberte hrdinu a koledujete, nebo děláte naschvály ve třech prostředích plných dvojsmyslných vtipů a příběhů. Budete plnit úkoly, budovat vaši skupinu a sbírat kostýmy.

Slayaway Camp: Butcher's Cut bude v předplatném Xbox Live Gold dostupné od 1. do 31. 10. letošního roku pro Xbox One. Maid of Sker si budete moci na Xboxu One přidat od 16. 10. do 15. 11. Sphinx and the Cursed Mummy bude pro Xbox 360 a Xbox One aktivní od 1. do 15. 10. a Costume Quest pro stejné platformy od 16. do 31. 10.

Xbox Live Gold je na Xboxu One a Xboxu 360 nutný pro hraní multiplayeru. Jako odměnu si každý měsíc můžete vyzvednout čtyři hry - dvě pro Xbox One a dvě pro Xbox 360 s tím, že hry pro X360 si můžete zahrát na nové konzoli díky zpětné kompatibilitě. Xbox Live Gold si můžete koupit za 149 Kč na měsíc nebo za 499 Kč na tři měsíce. Roční členství přestal Microsoft prodávat.