Když Valheim v únoru letošního roku vstoupil do předběžného přístupu na Steamu, zaujal ve velkém hráče, kteří se už těší na to, co vikinský survival čeká v roce nadcházejícím. Pokud jste mezi nimi, máme pro vás dobrou zprávu.

Rok 2021 zastihl vývojáře nepřipravené. Ve studiu Iron Gate AB nepočítali s tím, že se Valheim stane tak rychle hitem. Z toho důvodu vyšel menší počet aktualizací. Původně byly plánovány čtyři větší aktualizace, ale už v dubnu se ukázalo, že to nezávislý tým nezvládne a po vydání Hearth & Home se zaměřil na menší a častější patche.

Tenhle přístup se v roce 2022 změní. V rámci aktualizace Mistlands se můžete těšit na zcela nový biom se stejným názvem. Podle všeho byste se měli připravit na zrádný a skalnatý terén. Součástí bude nový velký boss, řada menších nepřátel a dosud neznámé zdroje.

Cult of the Wolves se zaměří na samotnou tvorbu světa. Měli byste častěji nacházet zajímavá místa a rozšířeny budou i samotné bitvy. Čekají vás také vedlejší úkoly, při jejichž plnění narazíte na kult vlků.

Ships and Sea mluví za vše. Valheim bude rozšířen o lodě a námořní plavbu. Mimo jiné budou k dispozici funkce, jako je zdobení lodí barevnými štíty. Kromě toho budete moci během svých cest na širém moři objevit mnohem více.

Bez detailnějších informací a příslibu dokončení v roce 2022 se pro Valheim chystají další věci. Tvůrci plánují vylepšit boje, rozšířit obchodní inventář, přidat další jedinečné lokality a přidat Sandbox režim.

V neposlední řadě je plánováno vylepšení stávajících biomů a přidání nových nepřátel a předmětů. Už dnes se ale ve Valheimu můžete projít řadou nedokončených biomů.