Clockwork Revolution je steampunkové RPG z pohledu první osoby od inXile Entertainment, tvůrců Wasteland. Po objevení neuvěřitelného vynálezu, který vám umožní cestovat do minulosti, zjišťujete, že pulzující párou poháněné město Avalon, které považujete za svůj domov, bylo pečlivě utvořeno změnou historických událostí. Díky možnosti navracet se v čase budete ovlivňovat město a události v něm. To povede k transformacím, změnám a nevídaným reakcím.

NENÍ TO DALŠÍ BIOSHOCK INFINITE?

Podobnost steampunkové estetiky a atmosféry City of Columbia (BioShock Infinite) s levitujícím Avalonem (Clockwordk Revolution) je nevyvratitelná. Uživatel Butmac na Twitteru tvrdí, že pracoval na trailerech k BioShocku Infinite a zveřejnil několik screenshotů, ze kterých i jeho samotného zamrazilo – záběry ukazují podobné perspektivy soch, nebeských kolejnic, postav, nepřátel a plakátů.

Do situace kolem mrazivé podobnosti obou her ještě vstupuje další faktor a tím je, že pokračování BioShocku bylo již několikrát restartováno. Důvodem byla kombinace dvou faktorů – vedení a scenáristé, kteří údajně nedokáží svou tvorbou dostát renomované značce. Je tedy pochopitelné, že vznikají další spekulace, jejichž cílem je najít mezi těmito věcmi spojitost.

Mnozí ale za nástupce BioShocku spíše považují střílečku Judas, které se věnuje designér Ken Levin, tvůrce původního BioShocku a BioShocku Infinite, protože do své vesmírné střílečky vložil oblíbenou atmosféru z této herní série.

Je možné, že došlo k nějaké inspiraci, ale zároveň je potřeba brát v potaz, že jisté prvky prostě jen souvisí se steampunkem jako takovým a nelze je připsat těm, kdo je použil jako první. Zatím nedošlo k žádnému oficiálnímu vyjádření ze stran vývojářů.

Clockwork Revolution má vyjít, až nadejte „ten pravý čas“, nicméně s určitostí víme, že vyjde na PC a Xbox Series X/S. Plus Game Pass. Nezbývá nám, než jen trpělivě čekat.