Fanoušci strategií jistě znají hru Pirates! od spolutvůrce série Civilization Sida Meiera. Titul Pirates! vznikl v roce 1987 a nyní se vrací v podobě speciálního režimu pro Civilization VI.

Vývojáři připravili scénář určený pro jednoho až čtyři hráče. A jak všichni očekávají, soustředí se na honbu za pokladem a slávě na širém moři. Hráči si vyberou jednu ze čtyř frakcí – Dread Pirate, Privteer, Swashbuckler a Hoarder. Každá frakce má jedinečné schopnosti, které mění herní styl. Kromě nových frakcí se hráči budou muset vypořádat s námořnictvem Británie, Španělska, Francie a Nizozemska.

Přečtěte si také: Blizzard nemá zájem o real-time strategie, tak si veteráni založili vlastní studio

Scénář Pirates obsahuje aktualizovanou grafiku, které dává Civilization VI tropický nádech. Je možné ho přehrát na ručně vyráběné mapě nebo výběrem mapového skriptu, který poskytuje každému jiné zobrazení.

Scénář Pirates je součástí plánované aktualizace, která bude k dispozici od 22. 10. Tato aktualizace je jednou z mnoha bezplatných aktualizací, které jsou součástí velkého obsahového plánu pro Civilization VI, pro každého, kdo vlastní hru.