Dobré ráno. Nepěkný rozchod čínského NetEase s Blizzardem. Epic Games Store rozdává zajímavou hru. Velmi brzy datum vydání Starfieldu. Úspěch seriálu The Last of Us.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Zaměstnanci společnosti NetEase zničili obří sochu sekery Orka z World of Warcraftu před svým studiem a vystěhovali kanceláře. Vyjadřují tak nespokojenost s jednáním Activisionu Blizzard. Firmy se nedohodly na pokračování spolupráce a NetEase přišlo o zastupování her Activisionu Blizzard v Číně. Majitel World of Warcraftu a Diabla teď hledá nového čínského vydavatele. Mezitím dlouholetá spolupráce končí válkou slov a nově i palic.

- Ti, kteří se do ničení zapojili, byli odměněni zbrusu novým nápojem z kavárny NetEase – Blizzard Green Tea (zelený čaj Blizzard). „Green Tea“ je moderní čínská nadávka označující manipulativní osobu, která se snaží působit nevinně, ale rozhodně taková není (to je ten hezký způsob, jak to říct).

- Aby toho nebylo málo, tak mnoho čínských hráčů mělo přijít o své uložené postupy ve World of Warcraftu a servery mají být nedostupné z důvodu údržby.

- Blizzard měl kontaktovat NetEase a nabídnout šestiměsíční prodloužení spolupráce, ovšem americká společnost během této doby nechtěla přestat hledat nového partnera pro své hry v Číně. To vedení NetEase přišlo neuctivé a nesouhlasilo s návrhem.

- Pokud si budete kupovat Hogwarts Legacy v předobjednávce ze Steamu nebo Epic Games Store, tak byste měli vědět, že si nebudete moci akční RPG ze světa Harryho Pottera předběžně stáhnout. Žádný pre-load nebude. Majitelé Digital Deluxe Edition nebo fyzické sběratelské edice budou moci začít stahovat 7. 2. v rámci předběžného přístupu do hry. Hogwarts Legacy bude vyžadovat 85 GB volného místa na disku, což hráče s pomalým připojením bude bolet.

- O víkendu si na konzolích Xbox Series X/S a Xbox One s předplatným Xbox Live Gold nebo Xbox Game Pass Ultimate můžete bez dalších poplatků zahrát Space Crew: Legendary Edition a Tiny Tina's Wonderlands.

- EA Sports PGA Tour vyjde 24. 3. 2023 na PS5, Xbox Series X/S a PC. Součástí hry bude 30 skutečných golfových hřišť, včetně všech hlavních mistrovských hřišť od roku 2021 do roku 2023. Hrát budete moci nejen za svého vytvořeného golfistu, ale také za nejlepší golfisty na světě, např. Scottie Scheffler, Patrick Cantlay, Jordan Spieth, Tony Finau, Nelly Korda a Lexi Thompson.

- Capcom může být spokojený, Monster Hunter World: Iceborne se prodalo přes 10 milionů kusů. Monster Hunter Rise: Sunbreak se od léta loňského roku pro Switch a PC prodalo 5 milionů kopií.

- Epic Games Store nabízí zdarma Epistory - Typing Chronicles, atmosférickou dobrodružnou hru, jež vypráví příběh spisovatelky bez inspirace, která požádá svou múzu, aby jí pomohla napsat její nejnovější knihu. Hrát budete za múzu. Vaše dobrodružství začíná prázdnou stránkou, ale svět se rychle stane větším a živějším.

- Další hrou zdarma na Epic Games Store bude Adios, filmová hra, v níž se stanete chovatelem prasat v Kansasu. Dostupná bude od 26. 1. 2023.

- Datum vydání Starfieldu bude oznámeno velmi brzy, uvedl účet Bethesdy pro Latinskou Ameriku na Instagramu. Na Steamu je mezitím u Starfieldu uvedeno, že vychází zanedlouho. Uvidíme, zda nadále platí první polovina roku. Jak dříve Microsoft s Bethesdou potvrdil, očekávané vesmírné dobrodružství bude mít samostatnou prezentaci.

- 10 milionů zhlédnutí ve Spojených státech amerických za pouhé dva dny. Tak tímhle skvělým začátkem se může pochlubit seriál The Last of Us od HBO.