Stále více nasvědčuje tomu, že budoucnost Nintenda je pevně spjata se Switchem, respektive s jeho nástupcem, o němž se více a více debatuje. Pokud jste příznivci starších produktů, tak byste měli vědět o ukončení online podpory pro 3DS a Wii U.

Nintendo servery pro 3DS a Wii U vytáhne ze zásuvky na začátku dubna 2024. Od té doby nebude fungovat multiplayer ve hrách a hrát půjdou pouze offline, tedy v režimech pro jednoho hráče. Rozhodnutí se dotkne de facto všech her Nintenda a většiny her jiných firem, i když budou existovat vzácné výjimky. Jednou z nich je Pokémon Bank, u něhož zatím online funkce zůstanou v provozu.

„Vypnutí serverů se týká také kooperativního hraní, internetových žebříčků a distribuce dat,“ dodává Nintendo. Přesné datum a čas oznámí později. Druhým dechem však dodává, že v případě problémů s pokračováním online služeb pro 3DS a Wii U budou nuceni ukončit služby dříve.

V zásadě je to závěrečná fáze konce dvou platforem, když už v březnu tohoto roku japonská společnost uzavřela eShopy pro oba systémy. V ten den fakticky nadobro zmizelo přibližně 1000 her.

Spekulací o nástupci úspěšného Nintenda Switch (prodalo se přes 130 milionů kusů) přibývá. Japonská korporace zatím novou konzoli nepotvrdila, byť prezident Shuntaro Furukawa v rozhovoru pro Nikkei raději ujasnil jednu věc. Switchi se budou věnovat do konce současného fiskálního roku (končí v březnu 2024) a hrami ho podporovat i v následujícím fiskálním roce, jenž končí v březnu 2025. To nevylučuje uvedení Switche 2 na trh ve druhé polovině roku 2024, jak se o tom v zákulisí debatuje. Prezident akorát dává současným a budoucím majitelům vědět, že se nemusejí bát.

Každopádně, Nintendo tento měsíc vydává Super Mario Bros. Wonder a Detective Pikachu Returns, na listopad chystá Super Mario RPG (remake klasicky z éry SNES) a v roce 2024 přinese Mario vs. Donkey Kong, Luigi's Mansion 2 HD, Paper Mario: The Thousand-Year Door nebo Princess Peach Showtime! Přehled z poslední prezentace tady.