Jedna z nejvlivnějších mlátiček Double Dragon bude mít pokračování. Double Dragon Revive hlásí návrat bratrů Jimmyho a Billyho Lee, kteří se poprvé objevili v roce 1987 na obrazovkách automatů. Spolu odstartovali zlatý věk automatových brawlerů z něhož si dodnes mnohé hry berou inspiraci.

Nostalgie je tedy silná a vydavatel Arc System Works se podle traileru vůbec netají s tím, že na ni opravdu tlačí. To i přesto že poprvé v sérii bude hra plně ve 3D. Tím se možná chce odlišit od ostatních retro brawlerů jako TMNT: Shredder's Revenge nebo Streets of Rage 4. Po hratelností stránce nás pravděpodobně ale žádná změna nečeká.

Zažijte stejně jednoduchý a intuitivní gameplay s ovládáním a balancováním pro moderní dobu,“ uvádí vydavatel.

Z takhle krátkého traileru brzo soudit. Reakce pod YouTube videem jsou veskrze pozitivní. V době psaní článku má trailer velkou převahu to se mi libí, ale na Redditu můžeme nalézt několik ohlasů, které vyjadřují nejistotu ohledně grafické podoby hry.

Vývojářský tým, který má hru na starosti, je Yuke´s. Jde o studio, které většinu času svého působení trávilo nad hrami ze série WWE 2K (ale nestojí za propadákem, kterým bylo WWE 2K20). Také dělalo na dvou hrách ze série Earth Defense Force. Můžeme tedy říct, že s bojovými hrami má studio zkušenosti.

Ačkoliv jde o starou sérii, Double Dragon je relativně aktivní i v posledních letech. Loni vyšel rouge-like spin-off Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons a v roce 2017 Double Dragon IV stylizovaný do 8bitové grafiky. Žádná z her moc velký úspěch neměla, ačkoliv prvně jmenovaná měla o trochu lepší recenze.

Double Dragon Revive vyjde v roce 2025 na PC, minulou a současnou generaci konzolí.