Fanoušci Burnoutu jsou na nohou. Zpráva studia Stellar Entertainment, které spolupracovalo na Burnout Paradise Remastered, Need for Speed Remastered a NFS Unbound, může naznačovat návrat jedné z nejlepších arkádových závodních sérií všech dob.

Rozruch způsobil tweet s ostřejšími slovy a stylem podobným právě sérii Burnout. V něm je také zmíněno take downs, což může být odkaz na Burnout 3: Take Down. Oficiální stránky studia potvrzují vývoj AAA arkádových závodů, které mají narušit závodní scénu. Uvádí se Unreal Engine 5, konzole současné generace a PC.

Je možné, že v Electronic Arts si po letech hledání stylu Need for Speed řekli dost a vyslyší přání hráčů, kteří dlouhé roky volají po Burnout. Nebo ve studiu Stellar chystají podobnou závodní hru a vědí, že takhle se jim podaří vzburcovat komunitu. Kromě toho Stellar uvádějí ještě nějakou tajnou misi s obrázkem vesmíru.

Návrat Burnout jako přání na konci roku 2022 vyslovil kreativní ředitel Kieran Crimmins z Criterion Games. V rozhovoru s britským Eurogamerem tehdy neskrýval touhu vrátit se ke značně Burnout, ale přiznával, že to není hra, na které bude teď pracovat. Jednoho dne by se ale chtěl k těmto fenomenálním závodům vrátit.

Burnout vytvořilo studio Criterion Games v roce 2001. Nejslavnější hrou je Burnout Paradise z roku 2008. Od té doby vyšel Burnout Crash! a Burnout Paradise Remastered. Criterion se také změnili, odešli zakladatelé a pozměněný tým přešel na Need for Speed a pomáhá s Battlefieldem.

Launch trailer Burnout Paradise