Poslední velkou hrou Criterion Games byl restart NFS: Most Wanted z roku 2012. S letošními arkádovými závody Need for Speed Unbound se britské studio vrací do hry, protože do té doby bylo jen podpůrným týmem, jenž pomáhal s NFS: Rivals, Star Wars Battlefront 2, Battlefieldem V a Battlefieldem 2042.

Jaká bude budoucnost Criterion Games? Kreativní ředitel Kieran Crimmins v rozhovoru s britským Eurogamerem neskrýval touhu vrátit se ke značně Burnout, ale přiznává, že to není hra, na které bude teď pracovat. Jednoho dne by se ale chtěl k těmto fenomenálním závodům vrátit.

Jak ale víme, v EA dávají přednost jménu, proto Criterion dělá na Need for Speed. Když se ale studiu bude dařit, je možné, že dostane možnost nabrat více nových zaměstnanců a pracovat současně na NFS a Burnout.

Pokud jednoho dne dojde na nový Burnout, tak je lepší se krotit, protože z Criterionu za ty roky odešla celá řada vývojářů, kteří na Burnout Paradise pracovali.

Od dnešního dne je možné hrát NFS Unbound v rámci předplatného EA Play (i Xbox Game Pass Ultimate). 2. 12. hra vyjde na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.