Pomalu každý den se na internetu objevují spekulace o Grand Theft Auto 6. Některé jsou na první pohled vymyšlené, zatímco druhé pocházejí od důvěryhodnějších zdrojů a zaslouží si pozornost. Jedním takovým zdrojem je insider Tez2, který nepotěší hráče na počítačích.

Tez2 se od různých zdrojů dozvěděl, že v Rockstar Games chtěli původně překvapit a vydat GTA 6 současně na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC. Z tohoto plánu ale sešlo. PC verze obsahuje více chyb, potřebuje tak více času. Vývojáři se prý chtějí u své nejočekávanější hry vůbec vyvarovat chybám, kterých se dopustily PC verze The Last of Us Part 1 a Star Wars Jedi: Survivor.

Na PC verzi si tak počkáme. Ty různé zdroje očekávání, že zpoždění bude jen několik měsíců. Pokud je to pravda, tak by hráči nemuseli být tolik zklamáni. Přece jen, na PC verzi GTA 5 se čekalo rok a půl a s ročním zpožděním na PC vyšlo Red Dead Redemption 2.

Tez2 si je jist, že GTA 6 bude mít dodatečný balíček pro jednoho hráče. Takový přídavek mělo obdržet GTA 5, ale kvůli velkému zájmu o GTA Online se Rockstar rozhodl veškerou svou pozornost zaměřit na multiplayer. Velké DLC pro GTA 6 má údajně dorazit do jednoho až dvou let od uvedení hry na trh.

Francouzský magazín Rockstar Mag v posledních dnech lákal na to, že GTA 6 bude mít mnohem lepší grafiku než Red Dead Redemption 2. Rockstar měl vylepšit svůj RAGE engine a postarat se o kvalitnější textury, chytřejší umělou inteligenci NPC a reakce policie i lepší fyziku, včetně vody a deformace vozidel pro reálnější nehody.

Celkovou atmosféru má dotvářet počasí, které bude mít dopad na prostředí a hratelnost. Například vítr bude narážet do vegetace, v moři bude vytvářet vlny a ovlivňovat také chování vozidel na silnici. To samé má dělat déšť.

Na závěr je tady Ned Luke. Dabér Michaela z GTA 5 včera informoval své sledující na Instagramu, že jede na letiště, aby si udělal malý výlet do Los Angeles. Nemáme se ho ale ptát, co tam bude dělat. Netrpěliví fanoušci si vzkaz automaticky spojili s Grand Theft Auto 6 a nadále spekulují o brzkém představení hry. Prý k tomu nasvědčuje i přidání Grand Theft Auto VI do katalogu Metacritic. Tam se mělo objevit včera.