Článek vznikl v rámci placené spolupráce: Chceš se živit hraním her? Tak právě pro tebe je určen online kurz Herní testování od GameDevHub.cz. Během 11 týdnů získáš reálnou zkušenost a znalosti. Naučíš se efektivně odhalovat bugy, psát bug reporty a test plány. Dále dodávat konstruktivní feedback a využívat svoji hráčskou zkušenost ke zlepšení produktů.

„Pokud se již zabýváš herním vývojem, kurz ti pomůže nahlížet na tvoji hru z druhé strany a minimalizovat tak faily, kostrbaté releasy, hněv platících uživatelů a minusové body od recenzentů,“ uvádí GameDevHub.cz.

Herní testování (QA) učí Vojtěch Matušinský, který se hrám nejprve věnoval jako novinář. Svou kariéru jako QA začal v SCS Software, kde testoval Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator. Později pomohl Perun Creative vybudovat QA systém pro Hobo: Tough Life. Momentálně profesně působí v Anglii a pracuje pro Creative Assembly, kde se věnuje sérii Total War.

Více se dozvíš na GameDevHub.cz, kde se můžeš přihlásit do kurzu. A když budeš mít štěstí, můžeš kurz vyhrát u nás v soutěži.