Sandboxová hra o těžbě surovin, průzkumu vesmíru, budování a přežívání konečně vyjde na konzole od Sony. Hráči na PlayStationu 5 a PlayStationu 4 se do otevřeného světa asteroidů s planetami a měsíci budou moci ve Space Engineers vypravit od 11. 5. letošního roku, oznámilo pražské studio Keen Software House. Zájemci mají na výběr dvě edice: standardní a ultimátní.

Díky spuštění předobjednávek si můžeme ověřit, že na českém PlayStation Store standardní edice stojí 769 Kč. Ultimate Edition obsahující všechen dodatečný obsah je za 2379 Kč. Mimo jiné přidává více než 150 nových bloků a více než 20 skinů. Jako bonus ve všech případech za předobjednávku obdržíte Automatrons DLC.

Od samotného začátku v tom hráči na PlayStationu nebudou sami. Budou součástí komunity stávajících hráčů na PC (Steam) a konzolí Xbox; PS4 a PS5 verze Space Engineers totiž budou podporovat plnohodnotné hraní napříč platformami (cross-play).

Kromě výše zmíněného se můžete těšit na stavění vesmírných lodí, kolových vozidel, vesmírných stanic, planetárních základech různých velikostí a využití (civilní i vojenské), pilotování lodí a cestování vesmírem za účelem prozkoumat planety a získat zdroje k přežití. Hra obsahuje realistický fyzikální engine, kreativní režimy i režimy přežití. Space Engineers můžete hrát sami, stejně tak v multiplayeru po boku dalších hráčů.

„Hra Space Engineers je inspirována realitou a tím, jak věci fungují. Představte si současnou technologii NASA extrapolovanou o 60 let do budoucnosti. Space Engineers se snaží řídit fyzikálními zákony a nepoužívá technologie, které by v blízké budoucnosti nebyly realizovatelné,“ dodává tisková zpráva. Jen škoda, že in-game záběry v traileru pocházejí z PC verze.