Alex Hunter má za sebou úspěšný rok. Propracoval se na jednoho z nejlepších mladíků Premier League. Jeho cíle jsou ale vyšší.

Jeho druhá sezóna by však měla obsahovat ještě více dramat, zvratů a důležitých rozhodnutí. Tato rozhodnutí budou opět na vás. Budete se chovat jako egoista a cholerik, nebo budete klidný a děkovat trenérovi za dobrou strategii?

To ale není vše o čem rozhodujete, protože i v jeho druhé sezóně vylepšujete Alexovy schopnosti, měníte vzhled, volíte silnější nohu, a tak dále. Jeho vlastnosti a vztahy s ostatními postavami bychom měli být schopni ovlivnit i načtením uložené pozice z předchozího dílu, i když se bojím, že rozdíly nebudou tak patrné, jako tomu bývá zvykem ve hrách například od Telltale.

Tato sezóna přinese i setkání s nejznámějšími hráči a kluby světa. Dostanete možnost si zahrát ve světových klubech jako Atlético Madrid, PSG nebo FC Bayern München. Taky se setkáte s velikány jako Thierry Henry, Cristiano Ronaldo, Rio Ferdinand nebo Thomas Müller.

Na závěr se nevyhnu porovnání s kariérou v NBA od 2K, kterou lze v podobném stylu hrát již od prvního dílu na PS4 a Xbox One. Hraní kariéry v NBA mi přijde osobitější, přeci jen hrajete za postavu, kterou vytváříte vy, ale každá kariéra má něco do sebe. Cesta má filmovější podání. To už měl i díl NBA s koncovkou 16, zde se ale příliš nevydařil a hráči se těšili, až budou moci pokračovat v kariéře. U Cesty tohle neplatí, možná je to tím, že pokud se vám nelíbí, ani ji nezapnete.Můj názor je ale takový, že se více těším na novinky v kariéře v NBA než ve Fifě. Vše to tam na mne působí lepším dojmem, ale nechci Cestu odsuzovat hned. Pokud ale budu mít možnost si ji zahrát, tak to udělám.

A jaký máte názor vy? Těšíte se na 29. září, kdy hra vyjde? Sdělte nám svůj názor do diskuze.