Nezávislé pražské studio Keen Software House rozšíří svůj sandbox hit Space Engineers na konzole PlayStation. Na PC se prodalo více než 4 miliony kopií a před téměř dvěma roky hra dorazila na konzole Xbox.

K vydání Space Engineers na PlayStationu dojde někdy během příštího roku. „Chceme, aby si každý inženýr mohl zahrát na platformě, kterou si vybere,“ uvádí studio v tiskové zprávě.

Začátkem roku 2023 budou zahájeny předobjednávky a dojde k vydání bety Founder’s packu, jenž zahrne nejnovější DLC zdarma pro všechny, kteří si titul předobjednají. Beta balíček je zaměřen na vyleštění a opravu chyb před vydáním finální verze.

„Jakmile budeme spokojeni se stavem betaverze, vydáme finální verzi,“ dodávají autoři a potvrzují, že PlayStation verze bude podporovat cross-play, aby si společně mohli zahrát všichni hráči bez rozdílu platforem.

Zatím si můžete PlayStation verzi přidat na svůj seznam přání.

Space Engineers je sandboxová hra o inženýrství, stavění, průzkumu a přežití ve vesmíru a na planetách. Hráči staví vesmírné lodě, vesmírné stanice, planetární základny různých velikostí a využití, pilotují lodě a cestují vesmírem, aby prozkoumali planety a získali zdroje k přežití.