Pravděpodobně nejprodávanější hra pro virtuální realitu byla obohacena o multiplayer. Český rytmický hit Beat Saber si můžete zahrát se čtyřmi kamarády i ve verzi pro PlayStation VR. Online režim byl před necelým rokem přidán do PC verze.

Ze soundtracku si můžete vybrat libovolnou píseň. K dispozici je celá řada světoznámých skladeb, stejně tak si můžete koupit hudební balíčky od interpretů jako Linkin Park a dalších.

Společně s aktualizací byly do hry přidány odznaky pro multiplayer, aby soupeři viděli, kdo je v čem nejlepší. Například jeden hráč může po zápase získat odznak za „nejpřesnější krájení“, zatímco jiný může získat odznak za „nejpomalejší krájení“.

Při počtu až pěti hráčů v zápase byly také zavedeny nové možnosti přizpůsobení barev. Pokud se vám nechce krájet standardní červené a modré bloky ve hře, můžete je změnit na žluté a fialové, zelené a růžové nebo na něco úplně jiného.

Další novinkou je lobby a prostředí podobné aréně, které vás a vaše soupeře přenese do monumentálního kompetitivního světa.

V rámci Halloweenu se do hry dostala ještě bezplatná skladba Spooky Beat od Jaroslava Becka. Ta je zasazena do halloweenského prostředí.