Je to už nějaký čas, co jsme se dozvěděli, že jedním z Creator DLC pro Armu 3, přídavků vytvářených tvůrci z řad komunity a externích profesionálních vývojářů, bude projekt CSLA Iron Curtain od autorů slavných modifikací ČSLA. Původně mělo rozšíření vyjít v minulém roce. Nakonec však došlo k odkladu na neurčito, a tak se tvůrci z ČSLA Studia nechali předběhnout skupinou Savage Game Design, kteří vydali jejich rozšíření S.O.G. Prairie Fire před měsícem. A co víc, s výjimkou několika várek screenshotů moc informací nesdíleli. Tomu je už ale nyní konec.

Přečtěte si také: Vývoj nové Army se neobejde bez spolupráce s komunitou

Arma 3 Creator DLC: CSLA Iron Curtain je totiž již za rohem a vyjde příští týden, konkrétně 16. 6. 2021. Rozlehlý terén Gabreta o rozloze 256 kilometrů čtverečních, který nabízí hraniční pásmo mezi Československem a západním Německem, tak budeme moci navštívit již za několik dní, a to v roli sil Československé lidové armády nebo Spojených států. Těšit se můžeme i na jednotky povstalců, nové zbraně, vozidla a několik singleplayerových i multiplayerových scénářů.

Oznámení konkrétního data vydání doprovází jako již tradičně hrst nových screenshotů a také krátké video, které se objevilo na Twitteru. Ze samotného DLC sice neukazuje nic nového, nabízí ale zajímavý hudební doprovod, který dost připomíná styl soundtracku původní Operace Flashpoint/Army: Cold War Assault. První mody ČSLA koneckonců vznikly právě pro Flashpoint. Na konkrétní cenu a další podrobnosti spojené se středečním vydáním přídavku si nicméně budeme muset ještě počkat.