Po nedávném odhalení velké aktualizace Night Ops s přidáním cyklu dne a noci přichází brněnské studio Madfinger Games s představením tříletého plánu vylepšování a obohacování. Realistická first-person střílečka Gray Zone Warfare obdrží řadu aktualizaci.

„Vývoj Gray Zone Warfare je motivován odhodláním poskytovat zábavné a nezapomenutelné zážitky pro hráče a s hráči. Ať už tím, že nasloucháme reakcím hráčů, nebo máme jasnou vizi budoucnosti projektu. Každá hlavní aktualizace, oprava nebo menší patch je krokem – větším či menším – směrem k vytvoření ultimátní taktické střílečky. Poslední měsíce jsme se intenzivně zaměřili na Roadmapu vývoje,“ uvádí studio v tiskové zprávě.

„Gray Zone Warfare teprve začíná odhalovat své tajemné a nebezpečné světy. S pouhými 20 % dokončeného designu je před námi cesta plná možností a příslibů. Každá nová aktualizace nás přibližuje k vylepšení hry s lepší optimalizací, vyvážením a hloubkou. S pokračujícím vývojem a rozšiřováním se vaše zpětná vazba stává klíčovou pro utváření budoucnosti Gray Zone Warfare. Zůstaňte s námi,“ dodávají autoři.

Jak můžete vidět níže, tak velké aktualizace budou vycházet dvakrát ročně: na podzim a na jaře. První přidá ji zmíněný denní a noční cyklus. Další déšť a rozšíří příběh. Třetí hodnocení. Čtvrtá značně rozšíří craftovací systém. Pátá rozšíří stealth mechaniku. Šestá se postará o to, že vaše rozhodnutí a akce ovlivní situaci na celém ostrově. A ta poslední dosud odhalená udělá z Gray Zone Warfare plnohodnotnou hru. Předběžný přístup tak opustí v průběhu roku 2027.

Gray Zone Warfare je dostupné v předběžném přístupu na Steamu za 34,99€.

NIGHT OPS [PODZIM 2024]

S příchodem noci přináší ostrov Lamang nové výzvy, příležitosti a taktiky. 

Noční i denní operace, s využitím pokročilého vybavení, přidávají hloubku a nová dobrodružství do každé herní seance a zaručují odměňující zážitek v neustále se měnícím prostředí. Noční operace přináší také nové zkušenosti díky atmosférickému systému nočního vidění a novým zajímavým místům, zatímco denní mise nabídnou přepracované úkoly a zlepšení quality-of-life. Vybavte se pokročilým vybavením, jako jsou svítilny, lasery a špičková technologie nočního vidění, a zvládněte výzvy denních i nočních operací. Přizpůsobte se taktickým výzvám a pokročilému chování nepřátel, abyste přežili v neustále se vyvíjejícím nepřátelském prostředí.

DARK REVELATIONS [JARO 2025]

Pohlcení atmosférou je srdcem Gray Zone Warfare. 

Obklopeni deštěm a znepokojujícími šepoty minulosti se vaše spojení s ostrovem prohloubí a zesilí atmosféru tohoto opuštěného ráje v jihovýchodní Asii. Každý krok vás přiblíží k odhalení temných zjevení na ostrově a událostí, které utvářely jeho současný stav. Každý objev bude na vás mít větší dopad. S každou novou lokací, detaily prostředí a prvky příběhu se ostrov Lamang stane stále živější a fascinující, vtáhne vás hlouběji do tajemství událostí, které se zde odehrály před příchodem soukromých vojenských společností (PMCs).

ELITE OPERATOR [PODZIM 2025]

Dokažte svou hodnotu, zlepšujte se a ovládněte strategická území.

Elitní soukromé vojenské společnosti (PMC) vynikají díky dovednostem, preciznostii a touze po dokonalosti. Zdokonalujte své schopnosti prostřednictvím taktických manévrů, získávejte certifikace, které odrážejí vaši odbornost, a dokažte svou cenu na bitevním poli. Každé rozhodnutí, ať už jde o přesné střelbu na dálku nebo přímý útok v boji na blízko, vás zdokonalí a zvýší vaši prestiž. Navíc se základny stanou terčem zájmů, což povede ke zvýšení konfliktů mezi PMC a zvýší význam každé bitvy. Mějte na paměti, že obsazení základny s sebou nese riziko nutnosti ho bránit proti soupeřícím frakcím.

BATTLE FORGE [JARO 2026]

Shromažďujte zásoby, přizpůsobujte se, tvořte, vítězte.

Řemeslná výroba se stane klíčovým prvkem přežití v této nemilosrdné krajině. Úspěch bude záviset na vaší schopnosti shromažďovat suroviny, zdokonalovat své techniky a vytvářet nástroje nezbytné pro překonání výzev. Každý vyrobený předmět zlepší vaše schopnosti a otevře nové taktické možnosti. Ovládnutí těchto dovedností vám nejen zvýší šanci na přežití, ale také vám poskytne taktickou výhodu, abyste byli dobře připraveni na nadcházející výzvy. Vaše přizpůsobivost a vynalézavost jsou vaše největší zbraně v tomto neustále se vyvíjejícím bojišti.

SHADOWS STRIKE [PODZIM 2026]

Ovládněte umění tiché a smrtící války.

V této aktualizaci se klíčovým prvkem stává plížení a přesnost, protože mise vyžadují tichý přístup. Vítězství často závisí na vaší schopnosti jednat nenápadně a udeřit s dokonalou přesností. Zlepšete své dovednosti v tichých taktikách a taktických manévrech, abyste získali rozhodující výhodu a přelstili své nepřátele. Zdokonalením těchto dovedností dosáhnete svých cílů efektivně a tiše, čímž si udržíte převahu i v těch nejnáročnějších situacích.

RISING TENSIONS [JARO 2027]

Rovnováha sil je křehká a snadno narušitelná.

Tváří v tvář rostoucímu napětí na ostrově Lamang je rovnováha sil křehká a snadno narušitelná. Úspěch vaší frakce závisí na zvládnutí umění vlivu a kontroly. Posilujte svou pozici, přelstěte soupeře a narušte jejich plány, abyste získali převahu. Tyto strategie zdokonalí vaše taktické schopnosti a pomohou změnit rovnováhu sil ve váš prospěch, čímž zajistíte dominanci v tomto vysoce rizikovém prostředí. Vaše schopnost orientovat se a ovlivňovat prostředí frakcí bude klíčová pro dosažení vítězství a formování probíhajícího boje o nadvládu.

GROUND ZERO: VYDÁNÍ PLNÉ VERZE

Vaším hlavním úkolem je proplout složitostmi ostrova Lamang a odhalit tajemství vysoce nebezpečné oblasti Ground Zero. Toto epické finále je vyvrcholením veškerého příběhu a aktivit soukromých vojenských společností (PMC), kde se všechny strategie, bitvy a tajemství sbíhají. Ground Zero není jen cíl – je to vrchol cesty, která je utvářena snahami všech frakcí a tajemstvími, která jste na své cestě odhalili. Dobytí Ground Zero prověří všechny vaše dovednosti a strategie, nabídne hluboké a odměňující zakončení vašich dobrodružství na ostrově Lamang.