Po hrách Svoboda 1945: Liberation, Train To Sachsenhausen a Beecarbonize ve studiu Charles Games dokončují další netradiční titul. Pražský tým tentokrát přichází s příběhovou adventurou Playing Kafka, která vychází ze tří děl Franze Kafky (Proces, Zámek a Dopis otci). Na vývoji se podíleli přední experti na Kafkovo dílo.

„Práce na Playing Kafka vyžadovala, abychom pečlivě nastudovali Kafkovo dílo, načetli po večerech Zámek, Proces i Dopis Otci. Hra se totiž Kafkovými knihami nejenom tematicky inspiruje, ale přímo z nich vychází. Playing Kafka ale není jen ilustrace, ale adaptace. Přestože ve hře najdete některé repliky přesně jako v předloze, výsledek je svébytným převedením Kafkových světů do videohry. Věříme, že Playing Kafka může Kafkovo dílo přiblížit nové generaci formou, která osloví jak hráče, tak nehráče,“ uvedla Alex Petrova.

Těšit se můžete na atmosférické hádanky, osudová rozhodnutí a drag and drop mechaniku, díky které ožívají postavy i prostředí. Příběh bude zhruba na hodinu a půl v neustále se proměňujících kulisách.

Hra Playing Kafka bude zdarma ke stažení v češtině, včetně dabingu, od 21. května letošního roku pro PC (Steam), Android a iOS. V krátkém teaseru si můžete český dabing poslechnout. Své hlasy propůjčili Jaroslav Plesl nebo David Novotný.