Cena PlayStationu 5 Pro způsobila velký rozruch. Hráči i novináři se nad ní podivují, ale analytici v ní vidí smysl. Předpokládají podobné prodeje jako měla PS4 Pro. Ceny se zastal také Vince Zampella, spoluzakladatel Infinity Ward (Call of Duty) a Respawn Entertainment (Titanfall, Apex Legends a Star Wars Jedi).

Zampella je toho názoru, že cena PS5 Pro je vyvážená, i když je vyšší a kvůli tomu si někteří nebudou moci konzoli dovolit. Současně vyzývá lidi, aby neměli předsudky a počkali na uvedení konzole na trh. K němu dojde 7. listopadu/novembera letošního roku. Cena je 700 dolarů (bez daně) / 800 eur / 20 290 Kč.

Tím Zampella v rozhovoru pro IGN reagoval na komentáře zmiňující nedostatek her, které by dostatečně těžily z výkonu nové konzole. Podle šéfa Respawnu je na hodnocení příliš brzy. Také připomíná, dříve byly konzole podobně drahé. Když k tomu přičteme inflaci, takže ještě dražší.

Co se nového Battlefieldu týče (Zampella dohlíží na jednotlivá studia), tak v současné době nemůže říct, jak jim PS5 Pro pomůže.

„Dají se na ní dělat parádnější věci? Jistě. Až uvidíme, jaké bude přijetí, uvidíme, jak moc nás to ovlivní. Potřebujeme udělat hru, která bude fungovat na všem, takže bude jen otázkou, co ještě můžeme přidat,“ dodal Zampella pro IGN.