Hry s velkým rozpočtem od středně velkých nebo hlavních vydavatelů označujeme neformálně jako tříáčkové. Jak se ale zdá, Microsoft hodlá blockbustery posunout na novou úroveň. Jeho studio The Initiative pracuje na záhadném titulu. Ten společnost z amerického Redmondu označuje jako AAAA. Alespoň takové označení má v nových inzerátech, které hledají další posily do týmu.

V současné době se můžeme pouze domnívat, proč Microsoft takto hru označuje. Pokud se nesnaží vzbudit pozornost, tak by čtyři áčka mohly signalizovat velký skok v kvalitě oproti současným hrám. Ostatně výrobce Xboxu do studia The Initiative investoval mnoho peněz a postupně zaměstnal zkušené vývojáře, včetně bývalých členů týmů jako jsou tvůrci God of War, Red Dead Redemption nebo The Last of Us. Ambiciózní studio vede Darrell Gallagher, jenž byl výraznou osobou při restartu série Tomb Raider v Crystal Dynamics.

První informace o projektu jsou nám slibovány na příští rok. Podle všeho by už měla být hra v hratelné podobě a jako rádci figurují členové z The Coalition, kteří vytvořili Gears 5. Nezodpovězenou otázkou zůstává, zda vyjde v příštím roce. Dle mého je to ještě brzy.

V souvislosti s Microsoftem tu máme ještě jednu zprávu, i když nemusí být přímo spojena s touto americkou společností. V Moon Studios vzniká nejen pokračování skvělé barevné plošinovky Ori - Ori and the Will of the Wisps, ale také akční RPG. To má být revolucí pro tento žánr. To znamená, že nás čeká něco nového, co jsme si ještě neužili ve hrách jako Diablo, Dark Souls nebo Zelda. Přesně tyto série jsou v inzerátu vyjmenovány. V něm ještě stojí, že nový adept se nemusí stěhovat do Vídně, ale může pracovat z domu.

Ori and the Blind Forest je povedená akční plošinovka s prvky metrovanie. Lze říct, že se členům Moon Studios podařilo vytvořit něco jedinečného a zajímavého. Připravované Ori and the Will of the Wisps má z toho konceptu těžit. A jak vidno, i další titul by měl být něčím novým. Tak uvidíme, co si pro nás připraví tentokrát.