Budovatelská strategie Jurassic World Evolution nebyla při vydání v roce 2018 přijata bez výjimky pozitivně. Postupem času a díky náloži DLC se však ze hry přece jen vyklubal uspokojivý počin z Jurského světa, který byl úspěšný i po komerční stránce. Oddaná komunita proto již dlouhou dobu prosí u vývojářů ze studia Frontier Developments o pokračování, a ačkoliv zatím nebyly jejich prosby oficiálně vyslyšeny, v dohledné době by se to možná mohlo změnit.

Přečtěte si také: Ve hře Jurassic World Aftermath se můžeme podívat na události po filmu Jurský svět: Zánik říše

Oficiální twitterový účet série Jurský svět před několik dny zveřejnil záhadný obrázek dinosaura částečně zakrytého porostem. Na první pohled by se mohlo jednat o propagační materiál k libovolnému projektu s dinosaury, včetně chystaného filmu Jurský svět: Nadvláda a mobilní hry Jurassic World: The Game, jejíž twitterový účet na fotografii zareagoval emotikony očí. Při bližším ohledání se však přece jen zdá, že by se mohlo jednat o screenshot pořízený v herním enginu.

Zajímavé také je, že studio Frontier Developments se má zúčastnit zahájení akce Summer Game Fest, které proběhne již ve čtvrtek od 19:30. Zde se objeví také herec Jeff Goldblum, představitel Iana Malcolma z filmů Jurský park a Ztracený svět: Jurský park, který posloužil i jako marketingové, v samotném filmu takřka nevyužité lákadlo na film Jurský svět: Zánik říše. Goldblumův hlas můžete navíc pravidelně slyšet právě při hraní Jurassic World Evolution, jelikož Ian Malcolm je jedním z ústředních průvodců hráčů při stavění jednotlivých parků s dinosaury.

Aby toho nebylo málo, organizátor Summer Game Festu Geoff Keighley na Twitteru uveřejnil gif z prvního Jurského parku, na němž není nikdo jiný než Jeff Goldblum jako Ian Malcolm. Samozřejmě se jedná o reakci na účast Goldbluma na Summer Game Festu, volba konkrétního gifu a filmu, ze kterého pochází, je však přinejmenším zajímavá. To už ale pouze spekulujeme a začínáme vařit z vody plné potravy pro mosasaura.

S ohledem na aktivitu twitterového účtu Jurassic World: The Game je bohužel v tuto chvíli zhruba stejně pravděpodobné, že se dočkáme jen rozšíření mobilní hry, jako že nás čeká odhalení sequelu Jurassic World Evolution. Faktem nicméně je, že přítomnost studia Frontier Developments a představitele Iana Malcolma na Summer Game Festu nejspíš nebude jen tak. Nezbývá tedy než čekat a doufat, že si herní život najde cestu a fanoušci se konečně dočkají pokračování, ve které doufají.

Kromě toho, Jurský svět: Nadvláda vstoupí do kin za rok a nebýt koronaviru, nejspíš by bylo jeho vydání mnohem blíž. Vývoj nové hry, která doprovodí nový film tak, jako strategie Jurassic World Evolution doprovázela film Jurský svět: Zánik říše, by tedy rozhodně dával smysl. Přestože to byl právě Zánik říše, který nás díky jednání lidských postav v mnoha scénách naučil, že v Jurském světě jen máloco dává smysl...