Společnost Sony se při vývoji velkých trháků pro PlayStation spoléhá na své interní týmy, které v poslední době rozšířila o Housemarque a Nixxes Software (budou mít na starost porty pro PC). Kromě nich ale došlo i k navázání několika zajímavých spoluprací s nezávislými tvůrci. Jmenovat se hodí zejména firmu Haven Entertainment Studios pod vedením zkušené Jade Raymond. Nyní se partnerem stalo studio Carson Kelly Games.

„Jedinečné partnerství s PlayStationem nám umožní přinést naše hry komunitě PlayStationu. Jsem nadšený z budoucnosti toho partnerství a těším se, že budeme moci komunitě PlayStation přinášet současné i budoucí projekty,“ napsal Carson z Carson Kelly Games na blogu.

Na PlayStationu 5 se od Carson Kelly Games objeví tituly Uprising a Talking Dogs. To ale neznamená, že jde o exkluzivity pro PlayStation. Spíše lze očekávat, že budou mít časovou exkluzivitu, když Sony bude týmu pomáhat.

Uprising je akční adventura z pohledu třetí osoby připravována pro novou generaci. Hlavní postavou příběhu, který se odehrává v roce 3000, je Samuel Blackburn, jenž se vydá na „epické dobrodružství“ po Marsu a fiktivním světě Star-Tron. Hráči se ujmou role obránců galaxie. Titul nabídne „epickou kampaň“ pro jednoho hráče. Stejně jako výše zmíněný titul je i Talking Dogs akční adventurou z pohledu třetí osoby, ale tady nám chybí další detaily.