Remake Resident Evil 2 je bomba, o tom snad nemusíme vést dvakrát dlouhé diskuze. Nebo jako samozřejmě můžeme a když se vyjádříte v komentářích o svých dosavadních dojmech, nikdo se zlobit nebude. Titul není venku ani týden a k dnešku, tedy 29. lednu, slaví neuvěřitelné 3 milióny prodaných kopií. Návrat legendárního hororu se zřejmě nemohl povést lépe. Že se bude jednat o hit, naznačilo už oznámení na E3 2018 a také demo, které bylo vypuštěno v první půli tohoto měsíce. 

Úspěch zároveň nahrává možnosti nového zpracování třetího dílu série, jež se taktéž dodnes honosí velkou oblíbeností. Fanoušci by si dozajista přáli i jeho remake a ze slov Capcomu není těžké usoudit, že se nejedná o nereálný čin. V rozhovoru pro japonský GameWatch uvedl producent hry Yoshiaki Hirabayashi, že dvojka a trojka z let 1998 a 1999 si jsou v mnoha věcech podobné a využívají spoustu identických technik. V tomto případě by se situace mohla zopakovat

Nutný ale bude hlas fanoušků, kteří si remake Resident Evil 2 víceméně vyžádali neustálými prosbami. Za předpokladu, že bude nejnovější titul dostatečně úspěšný (což už je) a hráči budou dostatečně slyšet, remake Resident Evil 3 bude jistotou.