Aktualizace:

V nově vydaném tweetu vydavatelská společnost Capcom potvrzuje, že se další detaily o remasteru (který spíše připomíná remake) dozvíme na jejich speciálním showcasu. Ten se našeho času uskuteční o půlnoci z 1. na 2. července, potažmo júla. Tedy toto následující pondělí/úterý.

25minutový showcase slibuje detaily nejen pro Dead Rising Deluxe Edition, ale také novinky o Kunitsu-Gami: Path of the Goddess a iOS/Mac verzi Resident Evil 7.

Původní zpráva:

Fanoušci zombie série Dead Rising byli ve středu příjemně překvapení. Capcom skrz sotva minutový trailer oznámil, že připravuje remaster prvního dílu. Okázale pojmenovaný Dead Rising Deluxe Remaster (se zkratkou DR DR), si klade za úkol přinést první dobrodružství Franka Westa na současnou generaci konzolí. A to ve vylepšené verzi s úplně novou vizáží, jak uvádí trailer.

O moc víc toho zatím nevíme. Žádné datum vydání, ani na jaké konkrétní konzole hra vyjde (dá se ale nejspíš počítat s klasickým triem PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S). Faktem ale zůstává, že podle několika vteřin záběrů z animací je vizuální posun opravdu patrný. Otázkou je, jak bude hra vypadat v pohybu. Fanoušci si také všimli změny dabéra hlavní postavy, tím už není herec Terence J. Rotolo.

Původní Dead Rising vyšel v roce 2006 jako exkluzivita pro Xbox 360. Vypráví příběh novináře Franka Westa, který je spolu s hordou nemrtvých lapen v obchodním domě po několik herních dnů. Hra se proslavila zejména svým humorem spojeným s absurdními, improvizovanými zbraněmi, které si v pozdějších dílech mohly hráči sami vytvářet.

Hra obdržela HD verzi už v roce 2016, spolu s dalšími dvěma díly. Už nešlo o exkluzivitu, vydání bylo i pro počítače a konzole od PlayStationu. Ten samý rok také vyšel zatím poslední díl Dead Rising 4. Budoucnost značky je kromě zmíněného Deluxe Remasteru neznámá. Připomeňme si, že studio, které se sérii věnovalo od druhého dílu – Capcom Vancouver – bylo zavřeno v roce 2018, ačkoliv studio údajně pracovalo na pátém díle.