„Omlouváme se, že jsme vás nechali čekat,“ prohlásil vedoucí vývoje Hideaki Itsuno na konci videa u příležitosti 10. výročí Dragon’s Dogma, aby si o chvilku později rozepnul mikinu a odhalil tričko s logem Dragon's Dogma 2.

„Všichni z vývojářského týmu tvrdě pracují na hře, která se vám, jak doufáme, bude líbit!“ dodal. Bohužel jsme se nedočkali žádných podrobností o samotném titulu, natož gameplay záběrů. Místo toho bylo potvrzeno využití RE Enginu. Počkat si musíme také na cílové platformy.

Kromě Itsunu, který vedl také vývoj Powe Stone a díly série Devil May Cry, se během oznámení pokračování objevil také Daigo Ikeno (výtvarný ředitel Dragon’s Dogma) a level designér Kenichi Suzuki. S největší pravděpodobností se i oni na Dragon’s Dogma 2 podílejí.

Akční RPG titul Dragon's Dogma vyšel v roce 2012 na PlayStation 3 a Xbox 360. Později se skrz rozšířenou edici Dragon's Dogma: Dark Arisen dostal na počítače a poté také na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Mnozí považují tohle fantasy dobrodružství za velmi zdařilé a pravidelně prosili Capcom o druhý díl.

Netflix pak v září 2020 uvedl sedmidílný animovaný seriál Dragon’s Dogma.