Na poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox dnes vyšla hra Call of the Wild: The Angler od studia Expansive Worlds. Příjemným překvapením je, že je rybářská simulace dostupná pro předplatitele Xbox Game Passu a PC Game Passu.

Call of the Wild: The Angler od tvůrců theHunter: Call of the Wild vyšel na počítače už před rokem. Recenze od hráčů má smíšené, i když ty z poslední doby jsou spíše kladné. Titul láká do otevřeného světa, kde můžete v klidu rybařit a relaxovat. I když některé úlovky budou náročnější. Každý druh ryb má své vlastní individuální chování a rysy, které ovlivňují, jaká návnada je přitahuje, jak bojují, když se chytí, a jaké bude jejich chování, když se snaží uniknout.

„Osvojte si různé techniky rybolovu, abyste ulovili ten nejpůsobivější úlovek. Kupte si náčiní a postavte si vlastní rybářské sestavy pomocí širokého výběru prutů, navijáků, návnad, háčků, plováků a jigových hlaviček. Vytvořte si svého rybáře a přizpůsobte jeho vzhled a vlastnosti. Dokončujte výzvy, abyste získali odměny a odhalili otevřený svět prostřednictvím smysluplných příběhových misí,“ uvádí tisková zpráva.

K dispozici je nejen singleplayer, ale také online kooperativní multiplayer až pro 12 hráčů.

Co se konzolí týče, tak na PS5 a Xboxu Series X/S hra cílí na 60 snímků za sekundu, zatímco na Xboxu Series S, PlayStationu 4 a Xboxu One je to 30 snímků za sekundu.