Nezávislý polský tým z Kuklam Studios přichází s oznámením izometrického sci-fi hororu, ve kterém bude kladen důraz na přežití. Na hře Cryospace pracují bývalí vývojáři CD Projektu RED, studia, které má za sebou úspěšného Zaklínače.

„Nejsi voják. Nejsi bojovník. Jsi obyčejný údržbář uprostřed podivných událostí. Přesto musíš bojovat. Nemůžeš utéct. Musíš pomoci zmrzlé posádce přežít ve vesmírné lodi uprostřed ničeho. Jsi jediný, kdo je může zachránit před smrtí nebo věčným kryospánkem. Stal jsi se hrdinou proti své vůli. Staneš se vůdcem a zabijákem,“ prozrazuje Kuklam Studios.

Vše se odehraje v obrovské vesmírné lodi, jež se nachází daleko od všech planet, jiných planet a ostatních nebeských těles. Na její palubě jsou v kryogenním spánku budoucí kolonizátoři, dělníci, vojáci a... někdo nebo něco jiného. Díky štěstí se hlavní hrdina probudil z kryospánku, ale nejprve musí najít cestu z nečekaného vězení, bojovat o kyslík a jídlo. To je ale pouze začátek.

Vaším úkolem bude prozkoumat vrak lodi, najít zásoby a pomoci ostatním, kteří přežili. Musíte je probudit, vytvořit provizorní kolonii a postarat se o zásoby jídla, kyslíku a zbraní. Budete rozhodovat o tom, koho potřebujete a koho ne.

Přečtěte si také: Horor Medium je nejdelší hrou od studia Bloober Team

Hororové dobrodružství inspirované Vetřelcem zahrnuje řešení hádanek a nutnost vybudovat bezpečné útočiště, ovšem tohle opuštěné místo je plné nebezpečí, pastí a zvláštních forem života. V každé místnosti za každým rohem může existovat nebezpečí, ale také můžete najít cenné zdroje. A možná dokonce vyřešit největší tajemství ze všech: co se stalo s vaší krásnou kosmickou lodí?

„Pamatujte: na vesmírné lodi nepřátelé slyší váš křik,“ dodávají tvůrci.

Cryospace má vyjít v roce 2022 na PC přes Steam. Inspiraci si vývojáři berou nejen z Vetřelce, ale také různých románů Philipa K. Dicka. Při hraní máte prožít noční můry.