Just Cause 4 je už skoro za rohem a studio nám tak odhaluje další díl z "Spotlight" série. Tentokrát nám vývojáři řekli něco o nepřátelích nového dílu. Kromě nových nepřátel bude však Just Cause 4 nejspíše obsahovat i mikrotransakce, víme tak díky informacím z ESRB ratingu, který se musí u her uvádět. Právě v tomto ratingu se nachází bod „in-game purchases“, který však může stát i pro DLC a nejen pro mikrotransakce. Nyní však už k zmiňovanému Spotlightu.

Ghost

Ghost je speciální jednotka, jejímž úkolem je vás dostat zpoza krytí. Unikátní schopností Ghostů je neviditelnost, ta sice nebude perfektní a budete stále moci Ghosty zpozorovat, pokud se budete soustředit, ale přesto může být nepříjemná. Pokaždé, když se tato jednotka zneviditelní, bude si nabíjet silný laser, který vystřelí během pár sekund po vypnutí neviditelnosti.

Sniper a Titan

Tyto dvě jednotky se vyskytují ve většině akčních her. Úkolem snipera je udržet vás v pohybu a bude ve většině případů vaším prvním cílem. Titan je jedna z neobrněnějších jednotek ve hře, zneškodnění takového Titana vás bude stát nemálo munice, a pokud vypustí svého drona, těšte se, protože budete mít ještě o starost na víc.

Grenadier, Riot Shileder a RPG Unit

Další dvě jednotky, často ve hrách se vyskytujících, jsou Grenadier, jenž se vás snaží svými granáty dostat zpoza krytí. Riot Shielder se schovává za svým štítem a slouží především jako rozptýlení. RPG jednotka se nacházela už ve 3. díle Just Cause, mohli jsme ji taky spatřit například v novém Spider-Manovi. Její úkol je snadný: odpálit vaše vozidlo nebo přímo vás, jestli si nebudete dávat pozor.

Private a Elite

Jednotky, na které nejspíše ve hře narazíte nejčastěji, budou Privátní jednotky. Ty se vyskytují ve větších počtech, ale je vcelku snadné je porazit. Priváti nemají žádné speciální schopnosti ani brnění. Elite jednotky jsou silnější Priváti, mají lepší zbraně, více životů a silnější brnění - ale i tak by pro vás neměly být velkou výzvou.

Machine Gunner a Super Elite

Jednotky, které naopak nepotkáte tak často, budou Machine Gunner a Super Elite. Chování té první vyplývá už z názvu, Machine Gunner u sebe nosí přenosný štít, který si může rozložit a skrčit se za ním s těžkým kulometem. Super Elite je nejspíše nejodolnější jednotka ze hry, potvrzuje to i fakt, že je naprosto odolná proti kulkám, budete tak muset použít výbušniny nebo jiné triky.