Remake kultovní budovatelské městské strategie Faraon z roku 1999 se blíží. Hra vyjde už příští týden digitálně přes Steam. Tak není divu, že společnost Dotemu přichází s osmiminutovým gameplay trailerem. V něm si můžeme prohlédnout přepracovanou grafiku i hratelnost.

Video se věnuje všem základům budování, od obvyklého shromažďování zdrojů a rané výstavby až po obchodování s okolními městy. Všimněte si přepracovaného uživatelského rozhraní, jež má zjednodušit práci při budování a správě města.

Vývojáři ze studia Triskell Interactive nechtěli nic podcenit a na pomoc si přizvali certifikovaného egyptologa, aby byla zajištěna historická přesnost hry, alespoň co se týče architektury.

Překvapením jsou české titulky. Nebudou ve hře oficiálně, místo toho dokázal jeden šikula vydolovat veškeré texty z dema, a ještě před vydáním hru přeložit. Díky tomu už jsou hotové i korekce a v rámci dema bylo vše testováno. O distribuci češtiny se postará známé uskupení Lokalizace.net. Zatím nebylo stanoveno, kdy bude možné češtinu stáhnout.

Pharaoh: A New Era vyjde 15. 2. 2023 a zahrne i samostatné rozšíření Cleopatra: Queen of the Nile z roku 2000, které dohromady s původní hrou nabízí více než 100 hodin hraní, 53 misí, kompletní editor map a misí a režim Free Build (neomezené stavění).