U příležitosti vydání hry Marvel's Spider-Man Remastered pro počítače (obsahuje české titulky) spustila Sony oficiální stránky, které jsou věnovány PlayStationu exkluzivitám dostupných na PC prostřednictvím Steamu a Epic Games Store.

Na stránce nechybí detaily o již vydaných titulech jako God of War, Horizon Zero Dawn, Days Gone nebo Predator: Hunting Grounds, stejně tak o připravovaných jako Marvel's Spider-Man: Miles Morales (podzim) a Uncharted: Legacy of Thieves Collection (do konce roku 2022).

Stránky věnované PC hrám, stejně jako zbytek od Sony, jsou dostupné v českém jazyce. Co hráče poněkud mate, tak je odpověď na otázku, zda k hraní her od PlayStation Studios na PC potřebujete účet PSN.

„Ne, v současné chvíli při hraní her od PlayStation Studios na PC nepotřebuješ účet PSN,“ píše Sony. Také se dočteme, že v současné době není možné přenést uložená data z verze pro PS4 nebo PS5 do verze pro PC nebo naopak.

Jak si vede Marvel's Spider-Man na PC oproti PlayStationu?

Tyto odpovědi naznačují, že jednoho dne by se to mohlo změnit. Někteří doufají, že v budoucnu budou moci získat trofeje za hraní her na PC a že budou moci komunikovat se svými přáteli v PlayStation Network. Hráči také chtějí cross-play a cross-save. I když první žádost se vztahuje na budoucí multiplayerové hry. Třeba na samostatný multiplayerový projekt ve světě The Last of Us.

Když se podíváme ke konkurenci, tak některé tituly od Xbox Game Studios na PC vyžadují účet Xbox Live. Například u Minecraftu Dungeons, Ori and the Will of the Wisps a Psychonauts 2 účet mít nemusíte, tak u Forzy Horizon 5, Sea of Thieves, Halo: The Master Chief Collection a As Dusk Falls je na Steamu uvedeno, že vyžadují účet třetí strany: Xbox Live. To však nepřináší výhody v podobě sdílených achievementů a sdíleného uloženého postupu.

Připomeňme, že Sony dle slov generálního ředitele Jima Ryana plánuje na PC přinést celou řadu her. V poslední době to vypadá na příchod hardcore střílečky Returnal. Co je jisté, tak je v dohledné době The Last of Us Part 1.