Na začátku měsíce se omylem na PlayStation Store objevila demoverze Stellar Blade, kterou si majitelé PS5 mohli do konzole bez problémů stáhnout. Později Sony demo z nabídky odstranila a těm, co ho měli nainstalované, tak ho zamkla. Vývojáři se omluvili za chybu a slíbili, že brzy bude bezplatná ukázka opět k dispozici.

Pokud na tento den čekáte, tak se blíží. Dnes byl oznámen termín. Demoverze Stellar Blade pro PlayStation 5 bude opět dostupná od 29. března/marca. Demo bude mít přes 16 GB a nabídne samotný úvod hry, včetně tutoriálu a boje s prvním bossem. Dohromady to bude nějakých 45 minut hraní. Tvůrci lákají na nějaké malé překvapení pro ty, co demo dokončí.

Důležité je, že uložená data z demoverze se přenesou do plné verze, takže budete pokračovat v hraní, abyste nemuseli úvod absolvovat znovu.

Upoutávka na demo Stellar Blade

Stellar Blade je příběhové akční dobrodružství, ve kterém visí budoucnost lidstva na vlásku. Země zpustošená podivnými tvory byla opuštěna a zbytky zdecimované lidské rasy uprchly do kolonie ve vesmíru. Po cestě z kolonie dorazí členka 7. výsadkového oddílu EVE na zpustošené zbytky naší planety s jasným úkolem: zachránit lidstvo tím, že získá Zemi zpět od Naytibů – zlovolné síly, která ji zdevastovala. Ale jak se EVE potýká s jednotlivými zástupci Naytibů, skládá průzkumem v ruinách lidské civilizace dohromady záhady minulosti a začíná si uvědomovat, že její poslání nebude zdaleka tak přímočaré. Ve skutečnosti není téměř nic tak, jak se zdá…

Plná verze Stellar Blade pro PlayStation 5 je naplánovaná na 26. dubna/apríla.