Dobré ráno. Hitman 3 je úspěšný. Co byste řekli na pokračování Quantum Break? Autor české střílečky HROT řeší sebemenší detaily. Prodeje her v Itálii. A další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Dabér Raidena z Metal Gear Solid (díly dva, čtyři a Revengeance) naznačil brzká oznámení. Má k nim dojít v nadcházejících týdnech. Že by Konami u příležitosti 10. výročí Metal Gear Rising plánovala oznámit spekulovanou předělávku Metal Gear Solid 3: Snake Eater od singapurského studia Virtuos? Dříve se neoficiálně mluvilo i o remaku/remasteru dalších dílů.

- Z finanční zprávy dánského studia IO Interactive: Rozpočet na Hitman 3 byl zhruba 22,5 milionu dolarů. Hra v prvním roce překonala očekávání a ve svém druhém roce se stále dobře prodává, a to díky uvedení na Steamu a v Game Passu. Tržby byly vyšší, než se očekávalo. Firma potvrzuje, že pracuje na podpoře Hitmana 3, projektu 007 a neohlášeném titulu. Obě hry jsou ještě daleko, když IO Interactive očekává pokles tržeb a zisku až do března 2025.

- Obchod Xzone zveřejnil infografiku. Nejprodávanějšími hrami byly: God of War: Ragnarok, Horizon Forbidden West a FIFA 23. 41,9 % zákazníků hraje na PS5, 23 % na PS4, 22,2 % na PC, 6,8 % na Switchi a 6,1 % na Xboxu. Ragnarok má v Xzone zároveň nejvíce předobjednávek v historii a nejdéle byl kvůli této hře shozen web. Nejprodávanější konzolí je PS5. Následuje Switch a Xbox Series. Více zde.

- Zátěžového testu multiplayeru Company of Heroes 3 se zúčastnilo 153 661 hráčů. Vývojáři děkuji za podporu a těší se na vydání plné verze.

- I takovéto detaily řeší Spytihněv u retro first-person střílečky HROT.

 - Neoznámený titul Mageseeker: A League of Legends Story obdržel rating v Koreji. Hra je dle spisu určena pro PC, pro hráče starší 12 let a v hlavní roli bude šampion Sylas, jenž bojuje za záchranu Demacie. Pravděpodobně jde o součást úsilí společnosti Riot Games vydávat příběhové tituly se zaměřením na postavy ze světa League of Legends.

- Kanadský herec Shawn Ashmore by si rád zahrál v pokračování Quantum Break. Kreativní ředitel studia Remedy, Sam Lake, dal této zprávě na Twitteru srdíčko, ale to nic nemusí znamenat. Ve finské firmě mají plné ruce práce: chystají Alan Wake 2, remaky Max Payne a Max Payne 2: The Fall of Max Payne, Control 2 nebo kooperativní spin-off ze světa Control s pracovním označením Condor. Více zde.

- Od včerejška je dostupná lednová várka her pro předplatitele PlayStation Plus Extra a PlayStation Plus Premium. Mimo jiné jde o Back 4 Blood, Dragon Ball FighterZ, Life is Strange, Just Cause 4: Reloaded, Erica nebo Syphon Filter 3.

- Takhle vypadá žebříček nejprodávanějších her v Itálii za první týden roku 2023. S hvězdičkou označeny hry, kde neznáme prodeje digitálních verzí.

  1. FIFA 23 (PS4)
  2. Nintendo Switch Sports (NS)
  3. Grand Theft Auto V (PS4)
  4. Mario Kart 8 Deluxe (NS)
  5. FIFA 23 (PS5)
  6. NBA 2K23 (PS4)
  7. FIFA 23 (NS)
  8. The Last of Us Part II (PS4)
  9. Pokémon Violet (NS)*
  10. Just Dance 2023 Edition (NS)

- Zaměstnanci v pařížském Ubisoftu hrozí stávkou. Nelíbí se jim, že generální ředitel společnosti hodil odpovědnost za stav firmy na ně. Kromě toho se také obávají většího snižování počtu zaměstnanců, uzavírání týmů a snižování mezd. Upozorňují rovněž na chybějící kompenzace kvůli inflaci. Požadují okamžité navýšení platů všem o 10 procent, zavedení čtyřdenního týdne, transparentnost personálních změn a důrazné odsouzení „tichého“ propouštění. Stávka by měla být v pátek 27. 1. od 14:00 do 18:00.