Největší britský maloobchodní řetězec s videohrami přestane s výkupem a prodejem použitých her. Změnu potvrdili zaměstnanci GAME na několika pobočkách po celé zemi tamnímu Eurogameru. Hráči mají na prodej/výměnu fyzických her čas do 16. 2. 2024. Pak už se jen doprodají zásoby ve slevě.

GAME, stejně jako další prodejci, hledají způsoby, jak přimět hráče kupovat hry v krabičkách. Každým rokem se zájem o fyzické verze propadá. Drží se pouze Nintendo Switch. Na PlayStationu tvoří digitální prodeje ve Velké Británii kolem 82 %, na Xboxu je to ještě více a PC verze v nabídce téměř nejsou.

GAME, který dříve vlastnil české JRC, umožňuje výměnu starých her za nové, případně dává kredity do obchodu a dárkové karty. Britským hráčům už na výměnu/prodej zůstane pouze řetězec CEX. V Americe výměnu ve velkém propaguje GameStop a nabádá lidi, aby do obchodů nosili použité hry, ušetřili peníze a pomohli životnímu prostředí.

S ohledem na nárůst digitálních prodejů se objevuje varování o ztrátě her. V budoucnu můžeme přijít o staré hry, které se vydavatel už rozhodne nepodporovat. Naposledy se obavy objevily poté, co Sony neprávem zablokovala hráčům účty na PlayStationu. Ti na několik dnů přišli o přístup k digitálně zakoupeným titulům.