V pondělí večer našeho času si hráči chtěli zahrát na konzoli PlayStation, ale zjistili, že jim Sony trvale zablokovala účty. Tohle není případ několika jedinců, ale stovky lidí, kteří neví, co se děje.

Japonská společnost jim akorát sdělila, že mají trvale zablokován PlayStation Network účet z důvodu porušení podmínek PSN a uživatelské smlouvy. Hráči se nedostanou na svůj účet ani k zakoupeným hrám. Stížnosti se postupně objevovaly na X, Redditu a různých fórech.

Mnozí se domnívají, že jde o nějaký problém. Sony ale žádný problém na stránce podpory nehlásí. Když se dotyční obrátili na podporu, bylo jim řečeno, ať zavolají další den. Jiní tvrdí, že jim podpora na chatu nic nesdělila. Někdo zase obdržel informaci, že důvodem je zjištění podvodu na účtu.

Sony na stránkách tvrdí, že každé blokaci předchází důkladné šetření prováděné členy bezpečnostního týmu PlayStation. „Všechny blokace jsou ve výsledku konečné a nelze se proti nim odvolat,“ varuje. Naštěstí někteří na sociálních sítích hlásí, že po několika hodinách jim byl účet odblokován.

I kvůli těmto případům se objevují komentáře o zachování her na fyzických discích.