Během turnaje v bojových hrách Evolution Championship Series 2024 byly odhaleny nové informace o chystané bojovce 2XKO (dříve známé jako Project L) z dílny studia Riot Games. Výkonný producent Tom Cannon a šéf vývoje Shaun Rivera v rámci živého panelu například prozradili, jak bude nový free-to-play titul monetizován.

„Můžete se stát nejlepším hráčem na světě zdarma, aniž byste utratili jediný cent!“ uvedl Cannon na začátku prezentace. Dále poznamenal, že všechny bojovníky půjde ve hře získat bez nutnosti placení, ale zároveň se to bez mírného grindování neobejde. V rámci tohoto modelu se však Cannon i zmínil, jak hodlá Riot na titulu vydělávat.

Jako příklad uvedl samolepky různých šampionů, kteří dělají emoty a samozřejmě skiny. Dvojice vývojářů také představila nový skin Dynasty Ahri, který během pár sekund gameplaye předvedli. Dle Cannona byl pro tento skin změněn model a vizuální efekty šampionky. Všechny skiny by taky měly mít standardní výběr z devíti chroma variant. „Budeme vám prodávat věci, ale když vám něco prodáme, bude to opravdu kvalitní,“ dodal výkonný producent.

Nakonec tvůrci poznamenali, že tento konkrétní skin pro Ahri bude možné odemknout v nadcházejícím play testu nazvanému Alpha Lab. Jeho součástí bude i spuštění prvního battle passu, skrze který půjde skin získat. Celkově se dá říct, že monetizační systém bude hodně podobný League of Legends, i když ceny a další podrobnosti jsou zatím tajné.

Bojovka 2XKO by měla vyjít někdy během příštího roku na platformy PC, PS5 a Xbox Series X/S. Odehrává se v univerzu Runeterry, uvidíme v ní tedy šampiony z League of Legends.

Co si o tomto přístupu myslíte vy? Zkusíte play test, nebo vás titul příliš nezaujal?