V roce 1991 od studia Rare na tehdejší platformy vyšla beat 'em up hra Battletoads s antropomorfními ropuchami pojmenovanými Rash, Zitz a Pimple. Poslední díl dorazil o tři roky později. Nyní se Battletoads vracejí v novém akcí nabitém dobrodružství, v němž si známá trojice ropuch musí probojovat cestu divokými a nepředvídatelnými úrovněmi, ve kterých platí jen jedno pravidlo: očekávejte nečekané. Důležitá je týmová práce.

Battletoads je reboot (restart značky), který dorazí 20. 8. letošního roku na Windows 10 a Xbox One. Hru má na starost opět studio Rare, tentokrát pod Microsoftem. Díky tomu si předplatitelé služby Xbox Game Pass nebudou muset hru extra kupovat, ale dostanou ji v rámci této služby.

„Týmová práce je efektivní při hraní s možností kdykoli se zapojit nebo skončit, plném šílených herních momentů, které si vychutná každý, ale mistrovsky ho zvládá jen skutečná žába,“ stojí v tiskové zprávě. Ta rovněž připomíná jedinečný ručně animovaný komiksový styl s nezapomenutelnými postavami a prostředím.

Tvůrci nezapomněli ani na bláznivý příběh vyplněný krátkými filmečky, stejně tak na možnost usadit se pohodlně v gauči a hrát na jedné konzoli nebo počítači ve třech hráčích.

Na konzolích Xbox One a Xbox One S poběží hra v rozlišení 4K Ultra HD a je pochopitelně vylepšena také pro Xbox One X. Pokud budete hrát na počítači, měl by splňovat alespoň minimální požadavky, což by v dnešní době neměl být žádný velký problém. Hra je totiž velmi nenáročná, a to i na doporučenou konfiguraci.

U minimálních je uváděno: Windows 10, procesor Pentium G620, 8 GB RAM, grafickou kartu Nvidia GTX 650 nebo AMD R7 250x, DirectX verze 11 a 15 GB volného místa na disku. U doporučených: procesor AMD Phenom II x4 965, 8 GB RAM a GTX 650Ti nebo ADM R7 260.