Bobby Kotick zůstává v představenstvu Activisionu Blizzard další rok, rozhodli akcionáři společnosti navzdory pokračujícím snahám zaměstnanců a ostatních akcionářů o jeho odchodu. To znamená, že další rok bude vládnout této vydavatelské a vývojářské společnosti.

Kotick byl dokonce obviněn z toho, že podporoval nebo ignoroval četné případy obtěžování a toxické chování některých vedoucích zaměstnanců ve studiích v rámci Activisionu Blizzard. K odchodu je generální ředitel vyzýván pravidelně od října loňského roku. Navíc celou tuhle dobu firmu stojící za Call of Duty a Diablem sužují stávky, výpovědi, propouštění a soudní spory.

Zajímavé je, že v oficiální tiskové zprávě s oznámením výsledků výročního shromáždění akcionářů Activisionu Blizzard není Bobby Kotick ani jednou zmíněn. Místo něho se mluví o ostatních členech představenstva. Kotick se objevuje až v oficiálních právních dokumentech.

Z nich se dozvídáme další zajímavost. Pro setrvání stávajícího představenstva bylo 533 703 580 hlasů. Proti bylo 62 597 199 a přibližně 2 162 178 se zdrželo hlasování.

V tiskové zprávě se píše o pokračujícím úsilí vytvořit pracoviště, kde se budou kolegové respektovat. Společnost „pečlivě zvažuje“ kroky, které učiní v oblasti boje proti obtěžování. O co přesně jde, to jsme se bohužel nedozvěděli. Pouze víme, že pro omezení těchto problémů hlasovaly dvě třetiny akcionářů.

Je otázkou, jak se ke všemu postaví Microsoft. Ten čeká na konečné rozhodnutí Federální obchodní komise, jež vyšetřuje akvizici Activisionu Blizzard za rekordních 68,7 miliardy dolarů.