Společnost Microsoft překvapila řadou oznámení, které přicházejí pouhé tři dny před velkou prezentací, kde nám ukáže připravované hry od Xbox Game Studios, Bethesdy a partnerů.

První polovina letošního roku nebyla na hry od Microsoftu žádný zázrak. Gigant z amerického Redmondu to chce napravit a na příští fiskální rok slibuje minimálně 5 first-party her. Firma si dala za cíl překonat skvělý rok 2021, kdy vyšly tituly Microsoft Flight Simulator, Psychonauts 2, Age of Empires IV, Forza Horizon 5 a Halo Infinite.

„Jsme na dobré cestě k tomu, abychom toto číslo v příštím fiskálním roce splnili nebo překonali,“ potvrdil Microsoft ve speciální prezentaci. Mluví přitom o fiskálním roku, jenž začíná 1. 7. 2022 a končí 30. 6. 2023.

Zatím známe pouze dvě hry, které v tomto období vyjdou: vesmírné dobrodružství Starfield od Bethesdy a kooperativní first-person střílečku Redfall od Arkane Studios. Obě byly nedávno odloženy na začátek roku 2023.

Přečtěte si také: Dva dny po prezentaci Xboxu s Bethesdou bude druhá prezentace Microsoftu

Proslýchá se, že dorazí nová Forza Motorsport a kolekce Gears of War ve stylu kolekce s Master Chiefem z Halo. K tomu má Microsoft oznámené hry The Outer Worlds 2, State of Decay 3, Senua's Saga: Hellblade 2, Perfect Dark, Fable, Contraband, Everwild, Avowed nebo As Dusk Falls. No, není toho rozhodně málo.

Na seznam se brzy přidají tituly od Activisionu Blizzard. Některé budou dostupné pouze na platformách Microsoftu, potvrdil dnes Matt Booty, šéf oddělení Xbox Game Studios s tím, že pokud má nějaká značka velkou komunitu na více platformách, poslední věc, kterou chtějí udělat, je hráčům něco vzít. Místo toho chtějí pokračovat v budování značky a pečovat o komunitu.

To ale neplatí o Game Passu. Do předplatného se dostanou všechny tituly Activisionu Blizzard. Kdy, to se ještě uvidí.

DALŠÍ DNEŠNÍ NOVINKY OD MICROSOFTU: