V Blizzardu učinili těžké rozhodnutí a letos neuspořádají tradiční BlizzCon. Tvůrci Diabla a World of Warcraftu chápou, že takto mohou zklamat mnoho fanoušků. Místo jedné akce se však v kalifornské společnosti rozhodli zúčastnit jiných akcí.

Přítomnost Blizzardu můžeme očekávat v srpnu na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem. Určitě o jeho hrách uslyšíme také na červnové Xbox Games Showcase od Microsoftu. Tam by se mohl objevit přídavek World of Warcraft: The War Within a Diablo 4: Vessel of Hatred.

Navíc Blizzard plánuje několik e-sport akcí po celém světě, včetně Overwatch Champions Series v Dallasu a Stockholmu, a také plánuje několik globálních osobních akcí k 30. výročí Warcraftu. Podrobnosti se ale teprve dozvíme.

Co se BlizzConu týče, v budoucnu by se měl vrátit. Nebylo stanoveno kdy se tak stane. Ani neznáme přesné důvody, proč letos nebude. Místo toho Blizzard ujasnil, že jde o jeho rozhodnutí. Objevily se totiž spekulace, které zrušení BlizzConu připisovali Microsoftu.

Každopádně fanoušci se mohou těšit na novou hru. Před několika dny totiž začal Blizzard hledat narativního šéfa, kreativního ředitele, šéfa designu a senior art directora pro nový projekt.

Inzeráty zmiňují mise a příběh, což naznačuje přítomnost příběhové kampaně. V inzerátu se píše také o ikonických lokacích. To by zase mohlo poukazovat na oživení nějaké slavné značky. Fanoušci si hodně přejí návrat real-time strategie StarCraft, případně Warcraft. Phil Spencer, šéf Microsoftu, se už dříve nechal slyšet, že chce dát vývojářům šanci pracovat na vysněných titulech.