Po oznámení World of Warcraft Cataclysm Classic se na pódiu letošního BlizzConu objevil navrátivší Chris Metzen, aby jako výkonný kreativní ředitel Warcraftu oznámil World of Warcraft: The WorldSoul Saga. Pod tímto názvem se skrývají tři budoucí velká rozšíření populárního masivně multiplayerového RPG.

Metzen označil WorldSoul Sagu za vyvrcholení prvních 20 let příběhu WoWka, které odstartuje dalších 20 let dobrodružství. Prvním novým rozšířením bude The War Within. V něm se hrdinové vypraví do nitra Azerothu a prozkoumají podzemní království. Mluví o něm jako o propastné hlubině Azerothu rozdělené na čtyři rozsáhlé zóny Khaz Algaru (Isle of Dorn, The Ringing Deeps, Hallowfall a Azj-Kahet). Dobrodružství začnete na ostrově Dorn a sestoupíte do hlubin.

Také tady čeká nová rasa zvaná Earthen. Blizzard umožní posilovat dovednosti až na 80. úroveň a získat nové schopnosti díky stromům talentů hrdinů, stejně tak bude možné sdílet svůj pokrok s ostatními postavami a dobývat oblohu.

Další rozšíření nese název Midnight a je zasazeno do starého světa Azerothu v Quel'Thalasu, kam vtrhly síly Voidů, které se snaží zničit Sunwell a uvrhnout svět do temnoty. Závěrem nové ságy bude The Last Titan. Tentokrát se odehrává v Northrendu, který dobře známe z Wrath of the Lich King. Jak název napovídá, vrátí se titáni (jeden, nebo více?) a hráči mají odhalit velké spiknutí, které se táhne celou historií světa a zpochybní vše, co si fanoušci mysleli a věděli o titánech, jejich záměrech a skutečné povaze Azerothu.

World of Warcraft: The War Within vyjde v roce 2024.

Pokud se ptáte na Xbox verzi World of Warcraftu, které se fanoušci dožadují poté, co Microsoft za historických 68,7 miliardy dolarů koupil Activision Blizzard King, tak Phil Spencer se jako šéf herní divize Microsoftu objevil na BlizzConu, ale o Xbox verzi nemluvil. Místo toho potvrdil svůj závazek podporovat talenty Blizzardu, kteří přivedli na svět hity jako WoW, Diablo, Overwatch a StarCraft.