Po vzoru mobilního Diablo: Immortal se můžeme „těšit” na kapesní zážitek také ze světa Warcraftu, který je plánován na letošní rok. Jestli to je dobrá, nebo špatná zpráva, to už je na fanoušcích.

Neoznámený projekt byl zmíněn ve finanční zprávě Activisionu Blizzard. Pracuje na něm Blizzard. To je současně jediné, co o hře víme. Zatím můžeme pouze spekulovat, jakou cestou se u Warcraftu vývojáři vydají. Půjde o strategii, komornější MMO nebo nějaký menší spin-off jako Ruined King a Hextech Mayhem ze světa League of Legends od Riot Games?

Blizzard plánuje velký nový obsah pro sérii Warcraft v roce 2022. To se týká nových zážitků do World of Warcraft a Hearthstone. S tím také poprvé přichází úplně nový obsah ze světa Warcraft na mobilní zařízení,” dočteme se v tiskové zprávě. 

Poslední hrou série Warcraft byl remaster Warcraft 3: Reforged, který při vydání neměl takový úspěch, který všichni očekávali. Remaster skončil odfláknutý, plný chyb a bez nových animací a dabingu.

World of Warcraft datadisk z roku 2020 s názvem Shadowlands také nedopadl zrovna nejlépe. Hráči si stěžovali na repetitivnost a opakování stejných mechanik. Hra kvůli této skutečnosti pomalu ztrácí svou hráčskou základnu. Zklamaní fanoušci postupně přeskakují k jiným masivně multiplayerovým titulům. Třeba ke konkurenčnímu Final Fantasy XIV Online. V prosinci hrálo FFXIVO v jednu chvíli téměř 100 000 hráčů.

Jak vidno, čeká nás zajímavý rok s Blizzardem. Nové Diablo a Warcraft pro mobilní telefony, nový obsah do WoW a Hearthstone a uskutečnění akvizice od Microsoftu, jestli to vůbec dopadne.